Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 april 2007

Joop van Zijl reikt VPRO/Boy Edgar Prijs 2007 uit aan Bert van den Brink

Op woensdag 11 april overhandigt Joop van Zijl de VPRO/Boy Edgar Prijs 2007 aan pianist, componist en arrangeur Bert van den Brink in het Bimhuis te Amsterdam.

Bert van den Brink stelt speciaal voor deze gelegenheid een programma samen met onder meer Ernst Reijseger (cello), David Kweksilber (klarinet), Benjamin Herman (altsaxofoon), John Engels (drums), Jesse van Ruller (gitaar) Hein Van de Geyn (bas) en Hans van Oosterhout (drums).

Voor de prijsuitreiking zijn nog enkele toegangskaarten verkrijgbaar, uitsluitend telefonisch via de kassa van het Bimhuis, tel.nr. 020 ­ 788 21 88 (maximaal 2 kaarten p.p.).

Voor degenen die er niet bij kunnen zijn: De VPRO radio maakt opnamen van het concert, die worden uitgezonden op zaterdag 5 mei 20:02-24:00 op Radio 6. Achteraf zijn de uitzendingen nog 'on demand' te beluisteren via www.vpro.nl/programma/jazz/.

De VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek, bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag van

¤ 12.500. De toekenning van de prijs vindt jaarlijks plaats onder auspiciën van de VPRO en

De Jazzorganisatie (het samenwerkingsverband van het Nederlands Jazz Archief, de Dutch Jazz Connection en De Nederlandse Jazzdienst).

Wilt u meer weten over de VPRO/Boy Edgar Prijs? Op www.vproboyedgarprijs.nl treft u onder meer de volgende informatie aan:


* VPRO/Boy Edgar Prijs 2007 juryrapport


* biografie Bert van den Brink


* discografie Bert van den Brink


* foto Bert van den Brink


* VPRO/Boy Edgar Prijs geschiedenis


* winnaars Wessel Ilcken en VPRO/Boy Edgar Prijs


---

Noot voor de redactie,