Helemaal vernieuwd: Open Tuinen Net. Ruim 450 tuinen in heel Nederland


GRONINGEN, 20070411 -- De websites van Open Tuinen Net (www.opentuinennet.nl) hebben een nieuw uiterlijk en de gegevens zijn helemaal klaar voor het tuinseizoen 2007. Voor elke provincie is er een website, bv. www.opentuinengroningen.nl, www.opentuinengelderland.nl, www.opentuinenlimburg.nl enz. De websites geven gericht informatie over Open Tuinen, Tuinevenementen en Groenbedrijven. In totaal staan ruim 450 open tuinen in heel Nederland vermeld.

Open Tuinen Net verzamelt de gegevens van open tuinen in Nederland en stelt deze informatie beschikbaar via het Internet. Per provincie is er een website met de open tuinen in díe provincie (bv. tuinen in Noord-Holland staan op de website www.opentuinennoordholland.nl enz.). Alle websites hebben dezelfde opbouw, zodat iedereen gemakkelijk zijn weg kan vinden op de verschillende sites. Het bestand bestaat voor een groot deel uit particuliere tuinen.

Tuineigenaren kunnen hun tuin aanmelden via het formulier op de website. Opname is gratis. De tuinen worden niet gescreend, want tuineigenaren weten over het algemeen heel goed of hun tuin interessant is voor andere tuinliefhebbers. Van elke tuin vermelden we behalve de adresgegevens ook het internetadres, een korte omschrijving, de openingstijden en de entreekosten. Aangezien er gedurende een jaar altijd nieuwe tuinen bijkomen is het een dynamisch bestand.

Naast open tuinen nemen we Tuinevenementen op, op een aparte pagina per provincie-website. Voor groenbedrijven bestaat de mogelijkheid een bedrijfsvermelding te nemen in de Groenbedrijvengids per provincie. De afdelingen van Groei & Bloei krijgen de gelegenheid om hun Open Dagen te vermelden op de website www.groei.opentuinennet.nl.