Lichtscenes en -animaties met flexibele LED componenten


16 Pixel boards en modules van Traxon Technologies

BARENDRECHT, 20070411 -- Traxon Technologies heeft op de vorige week in Frankfurt, Duitsland, gehouden ProLight & Sound beurs haar 16 pixel boards en modules getoond. Architecten, lichtplanners, standbouwers, winkelinrichters en installateurs kunnen hiermee lichtscenes en -animaties maken voor hun klanten.

Het 16 pixel board SMD RGB meet 23 centimeter in het vierkant en kan snel en eenvoudig worden gemonteerd op ieder willekeurig oppervlakte, zoals muren, plafonds en vloerdelen. De 16 high-performance Nichia LEDs spreiden hun licht in een straalhoek van 120°, en zijn aan te sturen door middel van Traxon Technologies' DMX technologie of een RF afstandsbediening. Door het aansturen van de individuele LEDs kan een verzameling van 16 pixel boards worden omgetoverd tot een LED scherm waarop door middel van lichteffecten animaties kunnen worden vertoond. Lavastromen, wolkenluchten, waterdruppels, regenbogen, knipperende ogen en ronddraaiende bedrijfslogo's zijn slechts enkele van de toepassingen die kunnen worden gecreëerd.

Door het voor de boards bevestigen van verschillende front-end materialen zoals Barrisol doek, Clipso doek, glaspanelen, perspex platen, etc. kan iedere gewenst lichtdiffusie effect worden gerealiseerd. Naast de standaard 16 pixel boards is er ook een module versie beschikbaar, waarbij de boards zijn ingebouwd in een zacht plastic frame.

Naast de 16 pixel uitvoering van de boards en de modules is er ook een 1 pixel uitvoering beschikbaar. Deze vereenvoudigde versie van de boards en modules bestuurt de 16 LEDs als zijnde 1 pixel, hetgeen een uiterst kosteneffectieve oplossing is voor applicaties waarbij eenvoudiger kleur- en lichteffecten volstaan.

Tenslotte zijn er naast de boards en de modules ook 12 pixel SMB RGB strips, met 12 afzonderlijk aan te sturen LEDs, alsmede 1 pixel SMB monochrome strips, met 20 LEDs, beschikbaar.