Yacht Media positioneert LED verlichting voor schepen


Yacht Media en Traxon Technologies sluiten samenwerkingsovereenkomst voor de nautische markt

BARENDRECHT/ALMERE, 20070411 -- Yacht Media en Traxon Technologies hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de distributie van Traxon Technologies' LED producten en systemen voor de nautische markt in de Benelux.

Yacht Media is een multimediale technologie specialist gericht op scheepswerven, jachtmakelaars, installateurs, marina`s, en booteigenaren. Yacht Media biedt keuze uit een zorgvuldig geselecteerd assortiment van kwaliteitsproducten gefabriceerd door wereldwijd gerenommeerde elektronicafabrikanten. De door Yacht Media aangeboden technologie, waaronder de laatste ontwikkelingen op het gebied van LED verlichting biedt de mogelijkheden om aan boord of in de haven op ieder moment van de dag de juiste sfeer te creëren. "Yacht Media beschouwt het als haar uitdaging, om altijd voorop te lopen in de toepassing van nieuwe digitale methoden in de nautische wereld", aldus Chris Heine, managing director van Yacht Media. "Wij zijn dan ook blij met de samenwerking met Traxon Technologies, die naast een breed scala aan LED armaturen en halffabrikaten ook een uiterst krachtige oplossing biedt voor de managen van de verlichting op basis van het DMX protocol."

Traxon Technologies combineert innovatieve LED-technologie met vooruitstrevende design concepten, vernieuwende verlichtingsproducten en lichtmanagement systemen die zowel gebruikersvriendelijk als functioneel sterk zijn. "Met Yacht Media zijn wij van mening een partner te hebben die de nautische markt op haar duimpje kent, en die in staat is om de creatieve mogelijkheden re realiseren die ons productenportfolio biedt voor zowel decoratief alsook communicatief licht aan boord van schepen en in jachthavens", aldus Marc Steenbergen, general manager van Traxon Technologies Europe.

Traxon Technologies' productlijn van 64 pixel panelen omvat drie verschillende panels met elke 64 individueel adresseerbare pixel, waarmee videobeelden, complexe grafische animaties alsmede scrollende teksten kunnen worden weergegeven. Deze functionaliteiten plaatsen de 64 pixel panelen midden tussen enerzijds LED videoschermen en anderzijds LED armaturen met meer reguliere verlichtingseffecten. Traxon Technologies is het jaar 2007 sterk begonnen met de introductie van de "high brightness XB Luminaires". In de komende maanden zal Traxon Technologies haar nieuwe White Line introduceren, met een range aan armaturen met diverse koude-witte en warm-witte lichttemperaturen alsook een "dynamisch-wit" optie, aan te passen in lichtintensiteit en kleurtemperatuur. Andere uitbreidingen van het portfolio van Traxon Technologies zijn de 16 pixel boards en modules, ideaal geschikt voor het creëren van lichteffecten en -animaties, en de Marine Line met een IP67 rating.