De kunst van ongekunsteld daten


HARDENBERG / IJMUIDEN, 20070411 -- Rosalinda Rozenhart (IJmuiden) en Truus de Jonge (Hardenberg) kennen de tenenkrommende verhalen van singles die na bemiddeling door een datingbureau in ongemakkelijke situaties terechtkomen. Hoe onprettig is het niet om uren met iemand te moeten doorbrengen terwijl je in de eerste minuut al zeker weet dat dit niet de persoon is die je zoekt. En hoe pijnlijk kan het zijn om hem of haar dit te vertellen?

[foto Rosalinda Rozenhart en Truus de Jonge] Rosalinda en Truus bedachten dat het anders moet en kán. De oplossing vonden zij in de oprichting van Art of Dating. Het samenbrengen van gelijkgestemden is een kunst, weten ze. Met een puur praktische aanpak lukt het niet, want chemie tussen mensen is een natuurlijk proces dat zich niet laat afdwingen.

De doelgroep van Art of Dating bestaat uit hoger opgeleide dertigplussers, waarbij er geen bovengrens is qua leeftijd. Mensen die vaak een hoop energie steken in hun carrière. Zij onderhouden weliswaar veel contacten, maar begeven zich nu net niet in die kringen waarin je vaak andere alleenstaanden tegenkomt.

Met het organiseren van ontspannende activiteiten voor groepen tot twaalf personen wil Art of Dating daar verandering in brengen. Zo kan er worden gedineerd in sfeervolle restaurants of kan er worden deelgenomen aan een golfdag of een dagje op het water in combinatie met een culinaire verrassing. Maar ook kokkerellen in een kookstudio of een wijnproeverij kunnen op het programma staan. Alles natuurlijk afhankelijk van de wensen en interesses van de deelnemers.

Daten is een kunst, geen kunstje dat je moet vertonen. Door mensen op deze manier samen te brengen, worden de deelnemers zelf ontlast en is er ruimte om volop te genieten van nieuwe ontmoetingen. De kans dat vriendschappen of warme relaties ontstaan is groot, maar dit hoeft geen doel op zich te zijn.

Het zorgvuldig samenstellen van de groepen met evenveel mannen als vrouwen is de kunst die Art of Dating verstaat. En net als bij alle kunst komt daar vooral heel veel gevoel bij kijken.

www.artofdating.nl