Ingezonden persbericht

Persbericht, 2 april 2007

Genomineerden waarderingsprijs 'De Nieuwe Maan' bekend

De zes genomineerden die op 11 april zullen meedingen naar de waarderingsprijs 'De Nieuwe Maan' zijn bekend. Een onafhankelijke vakjury beoordeelde de deelnemers afgelopen maand op originaliteit, creativiteit en de wijze waarop zij met hun programma een nieuw publiek bereikten. De waarderingsprijs is in het leven geroepen door de Stichting Rotterdamse Museumnacht. Doel is om musea, galeries en andere instellingen te stimuleren het publiek een unieke belevenis te bezorgen tijdens de Museumnacht.

Genomineerd in de categorie musea
In de categorie musea zijn genomineerd: Chabot Museum, Museum Boijmans Van Beuningen en Historisch Museum Rotterdam - Schielandshuis. Zij slaagden er volgens de jury het best in een breed publiek te verrassen, entertainen en emotioneren. De programma's waren van hoog niveau en de organisaties hebben zich duidelijk ingezet om hun bestaande of nieuwe collecties op toegankelijke, originele wijze onder de aandacht te brengen, zonder daarbij hun identiteit te verloochenen.

Genomineerd in de categorie galeries en overige instellingen
In de categorie galeries en overige instellingen zijn genomineerd: Alliance Française, Laurenskerk en
V2_instituut voor de instabiele media. De jury was verrast door de bijzondere manier waarop deze instellingen de bezoekers een echte Museumnachtbeleving bezorgden. Zowel het danspaar in de Laurenskerk als de Rotterdamse dichters in Alliance Française en het kunstwerk Camera Lucida van V2_ zorgden voor een unieke sfeer en ervaring die in alle drie de gevallen uitstekend aansloot bij het karakter van de deelnemers.

Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding gaat naar Galerie V!P's en Westelijk Handelsterrein, vanwege de samenkomst van alle Museumnachtelementen en de synergie daartussen. De locatie was uitstekend ingericht, de samenwerking tussen de instellingen was goed, het aanbod professioneel en de sfeer uitstekend. Galerie V!P's en Westelijk Handelsterrein was volgens de jury zonder meer een visitekaartje voor de Rotterdamse Museumnacht.

Prijsuitreiking
Op 11 april vindt de prijsuitreiking plaats in het Nederlands Architectuurinstituut. Wilt u deze uitreiking bijwonen, geeft u zich dan op via pers@rotterdamsemuseumnacht.nl

Het volledige juryrapport kunt u lezen op www.rotterdamsemuseumnacht.nl.
---

Noot aan de redactie,