Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - jongeren maken kunstwerk voor en met politie  |

Dinsdag 17 april wordt in de kantine van de Politieacademie in Apeldoorn een kunstwerk onthuld, gemaakt door studenten van de politieacademie en jongeren uit de Apeldoornse wijk De Maten. Ze zijn daarin begeleid door kunstenaar Wiljo Rouwenhorst. Het kunstwerk wordt woendag 11 en donderdag 12 april gemaakt.

Project Muurkunst
De Politieacademie heeft tot op heden op haar locatie te Apeldoorn in de kantine een kale muur. In samenspraak met de studentenraad, Wisselwerk Apeldoorn, Don Bosco en de regiopolitie Noord en Oost-Gelderland (wijkagent Jan van der Linden, team Zuidoost) is besloten er een gezamenlijk project van te maken.
Het project richt zich op het maken van een muurkunstwerk met behulp van graffiti in de kantine van de Politieacademie, locatie Apeldoorn.

Als neveneffect komt daaruit voort dat de groep politiestudenten en de jongeren uit de wijk elkaar ontmoeten op een thema dat voor beiden interessant is, dat zij elkaar spreken, contact leggen en op die manier al werken aan het thema "Kennen en gekend worden" en subculturen van de jeugd. Deze thema's worden behandeld in lessen over Gemeenschappelijke Veiligheidszorg en Jeugdzorg.

Woensdag 11 en donderdag 12 april, beide dagen tussen 17.00 en 20.00 uur gaan in totaal zes jongeren uit de wijk de Maten en zes studenten van de politieacademie onder begeleiding van de kunstenaar aan de slag met het maken van het kunstwerk. Op dinsdag 17 april is de onthulling door Alphons Olthof, hoofd onderwijs van de groep Noord-Oost van de faculteit Algemene Politiekunde.

Einde persbericht.



Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland