Gemeente Alkmaar

Onder embargo tot 11 april 16.00 uur

Alkmaar, 11 april 2007

Ere-insigne voor vice-voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité A. van Roeden

Vanmiddag om 16.30 uur reikt burgemeester P.M. Bruinooge het ere-insigne uit aan de heer A. van Roeden, tijdens het officiële afscheid als vice-voorzitter van het Alkmaars Uitwisselings Comité. Hij ontvangt het insigne voor zijn jarenlange inzet voor de contacten met de Alkmaarse zustersteden.

Van 1979 tot 1985 was de heer Van Roeden lid van het Algemeen Bestuur, van 1985 tot 2003, secretaris en vervolgens tot heden vice-voorzitter. Hij heeft zich altijd met groot enthousiasme ingezet. Om betrokken te blijven bij de internationale contacten, blijft hij lid van het Algemeen Bestuur.

De heer Van Roeden was iemand die vooral inhoudelijk keek naar de stedenband. In de jaren 70 en begin jaren 80 heeft hij veel energie gestopt in de relatie met Darmstadt. Ook heeft hij aan de wieg gestaan van de jumelage met Tata, een stedenband die past in de vredespolitiek en ontspanning in de jaren 80. In het kader van de jumelage met Bergama is hij actief bij het opzetten van een klachtenprocedure en bij de monumentenzorg.

Naast de jumelages heeft de heer Van Roeden zich ook zeer verdienstelijk gemaakt als voorzitter van de Stichting Steun Uitenhage Zuid-Afrika, een samenwerkingsverband van Noord-Hollandse gemeenten en woningcorporaties, als voorzitter van de Kunstuitleen en als bestuurslid van de toenmalige ABVA/KABO. Daarnaast is hij jarenlang voorzitter geweest van woningstichting Rochdale (nu Woonwaard).

Vanmiddag om 16.00 uur wordt de heer Van Roeden door de burgemeester verrast met het ere-insigne.



Gemeente Alkmaar