Socialistische Partij Rotterdam

Rotterdam heeft pop

10-04-2007 * De SP heeft het initiatief genomen tot het organiseren van een zogenaamde hoorzitting over het popbeleid in Rotterdam. Fractievoorzitter Theo Cornelissen stelt dit 11 april in de commissie cultuur voor.

Begin maart organiseerde fractiemedewerker Edwin de Voigt en fractievoorzitter Theo Cornelissen een informeel gesprek over de Rotterdamse popsector in Café Rotterdam. Daar waren verschillende leden van de raadscommissie die over cultuur gaat aanwezig, net als mensen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en van het 'popsectoroverleg', ex-directeur van Waterfront Paul van Oort en anderen. Op die bijeenkomst werd besloten om aan de cultuurcommissie voor te stellen een hoorzitting te organiseren.
Theo Cornelissen: 'Zo'n hoorzitting kan ervoor zorgen dat we duidelijkheid krijgen over wat er al is en wat er moet komen in de popsector van Rotterdam. De gemeenteraad moet zich maximaal kunnen informeren om te kunnen zorgen voor een goede infrastructuur voor mensen die in de pop werken.'
Tijdens het informele popoverleg werd ook overeengekomen dat gezorgd moet worden dat zo snel mogelijk maar in ieder geval in Jongerenjaar 2009 een volwaardig poppodium in Rotterdam open kan.

Tijdens de bijeenkomst op 6 maart 2007 in Café Rotterdam waren aanwezig:

Theo Cornelissen, fractievoorzitter SP, vice-voorzitter JOC, Remco Oosterhoff, raadslid SGP/CU, Jacqueline de Jong, raadslid PvdA, Dries Mosch, raadslid Leefbaar Rotterdam, Nadya van Putten, Groenlinks, Arnout Huijnink, fractiemedewerker D66 namens raadslid Christian van den Berg, Edwin de Voigt, medewerker SP-fractie, evenementenorganisator, Paul van Oort, maker van popsectoranalyse (zie artikel Volkskrant 15 maart j.l.'Wankele Tempels'), Paulette Verbist, beleidsadviseur RRKC, Elbert Kelholt, voorzitter Popsector Overleg, DB IJsselmonde, Groenlinks
Zie ook:

* 'Rotterdams popbeleid ligt op zijn gat'