Senternovem


Nieuws

11-04-2007 | Informatie website leerlijn klimaatverandering en duurzame energie

De ongemakkelijke waarheid van klimaatverandering is vorig jaar duidelijk op de kaart gezet. De film An inconvenient truth van Al Gore heeft vele wereldburgers de mogelijke scenarios van klimaatverandering laten zien. Klimaatverandering en (duurzame) energie zijn actuele onderwerpen die ook binnen het onderwijs aandacht verdienen. Leerkrachten en natuur- en milieueducatieve centra kunnen daarvoor gebruik van de website 'leerlijn klimaatverandering en duurzame energie'. Deze is te raadplegen op deze website. Behalve een leerlijn bevat deze een handig overzicht van de vele landelijke en bovenregionale onderwijsproducten, lesprogramma's en lesopdrachten op het gebied van klimaatverandering en duurzame energie. Via de zoekfunctie is gericht te zoeken naar materiaal voor een bepaalde bouw, met een bepaald thema, op soort materiaal of op een vak waarbinnen het materiaal moet passen.
Een doorgaande leerlijn is een instrument dat scholen en docenten helpt om keuzes te maken binnen het aanbod van onderwerpen. De leerlijn klimaatverandering en duurzame energie is een stappenplan om te komen tot een in eigen situatie bruikbare leerlijn op het gebied van deze actuele thema's. Als hulpmiddel zijn per bouw onderwerpen binnen het thema klimaat en duurzame energie aangegeven. Per onderwerp zijn aspecten aangegeven die logisch zijn om te behandelen in een bouw.
De leerlijn is bruikbaar voor leerkrachten, docenten, schoolcoördinatoren NME , NME-organisaties, onderwijsontwikkelaars en studenten van lerarenopleidingen en Pabo's. De digitale productinventarisatie en de links zijn ook geschikt voor leerlingen van de bovenbouw voor eigen bronnenonderzoek naar klimaatverandering en duurzame energie.