Blue Fox Enterprises N.V.

PERSBERICHT

Vianen, 11 april 2007 aantal pagina's: 2

BLUE FOX RONDT VERKOOP NEDGRAPHICS CAD/GIS SUCCESVOL AF EN TEKENT INTENTIEOVEREENKOMST VOOR VERKOOP POLLUX

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 3 mei 2007

Blue Fox Enterprises N.V. (Blue Fox) maakt bekend de activiteiten van haar werkmaatschappij Nedgraphics CAD/GIS te hebben verkocht aan automatiseerder CADAC uit Heerlen. Op 19 maart jl. kondigde Blue Fox reeds aan een intentieovereenkomst te hebben gesloten voor deze verkoop en op 5 april maakte Blue Fox bekend dat de verwachting gerechtvaardigd was dat de overeenkomst binnen enkele dagen definitief zou worden. Tevens maakt Blue Fox vandaag bekend een intentieovereenkomst te hebben getekend voor de verkoop van haar werkmaatschappij Pollux. Pollux is een succesvolle distributeur van software voor industrieel ontwerp, visualisatie en presentatie software. Blue Fox verwacht deze transactie vóór eind mei 2007 te kunnen afronden.

Ter bespreking van de ingezette strategische heroriëntatie zal Blue Fox op 3 mei 2007 een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) houden. De oproeping voor deze BAVA zal op gebruikelijke wijze geschieden.

Beide verkopen vinden plaats in het kader van de verregaande turn around die Blue Fox momenteel doorvoert. Na eerder reeds twee werkmaatschappijen te hebben afgestoten, ligt Blue Fox met de verkoop van Nedgraphics CAD/GIS en de voorgenomen verkoop van Pollux volledig op schema. De opbrengsten van de verkopen van de werkmaatschappijen zullen gebruikt worden om de schuldenpositie van Blue Fox af te bouwen.

Met de verkoop van de CAD/GIS activiteiten realiseert Blue Fox een boekwinst van 0,3 miljoen. Deze boekwinst zal verantwoord worden in de resultaten van het eerste halfjaar van 2007, net als de boekwinst van de eerder verkochte werkmaatschappij Carrier to Carrier.

De overname van de activiteiten van Nedgraphics CAD/GIS door CADAC heeft geen negatieve gevolgen voor de medewerkers. Met 135 consultants levert CADAC software voor bedrijven in de bouw, werktuigbouw en een breed scala aan industriële afnemers. Nedgraphics CAD/GIS is met 70 werknemers marktleider in Nederland met digitale kaartsystemen voor de lokale overheid.

Cees van Steijn, CEO van Blue Fox: "Met de afronding van de verkoop van de CAD/GIS activiteiten en de voorgenomen verkoop van Pollux nemen we afscheid van onze divisie Engineering en Geographic Information Software. Hiermee verloopt de strategische heroriëntatie naar een volledige concentratie op onze activiteiten voor de Textiel- en Mode industrie succesvol. We zijn hard op weg om onze schuldenpositie geheel af te bouwen. Zodra dit bereikt is, hebben we een heel andere positie om de onderneming te herfinancieren voor de verwachtte groei in de Textiel- en Mode software. Zoals eerder aangekondigd hebben we daarbij hoge verwachtingen van de Microsoft-certified ERP software. Het beeld dat recent in de media ontstond alsof Blue Fox op omvallen stond is dan ook pertinent onjuist. We hebben met deze verkopen de uitgangspositie gecreëerd om de nieuwe koers van Blue Fox met kracht in te zetten."

"We hebben met onze aandeelhouders afgesproken substantiële koerswijzigingen of belangrijke (des)investeringen aan hen voor te leggen en kijken er dan ook naar uit dit tijdens een Buitengewone aandeelhoudersvergadering te doen."