Heijmans N.V.
Winstverwachting 2007 verhoogd naar ¤ 95 miljoen - Heijmans verkoopt INIT gebouw in Amsterdam

Heijmans Vastgoed heeft het INIT gebouw in Amsterdam verkocht. De koper is een institutioneel vastgoed fonds, gemanaged door Pramerica Real Estate Investors. Dit is een onderdeel van het Amerikaanse Prudential Financial. De verkoopprijs bedraagt circa ¤ 96 miljoen. Door deze transactie kunnen de in het verleden genomen voorzieningen voor een deel vrijvallen. Als gevolg hiervan verhoogt Heijmans haar verwachting voor de winst na belastingen over 2007 van ¤ 90 miljoen naar ¤ 95 miljoen. De verwachting voor de winst per aandeel neemt hierdoor toe van ¤ 3,75 tot circa ¤ 3,96.

INIT is in 2005 is opgeleverd. Het omvat circa 34.000 m2 VVO verdeeld over 5 bouwlagen, en 167 parkeerplaatsen. Het gebouw is ontwikkeld voor bedrijven in de creatieve industrie. De belangrijkste huurders zijn PCM Uitgeverij, Het Parool, Flowtraders, Giarte Media Group, Michel Post, Dubois Ording. Het INIT gebouw is voor circa 90% verhuurd.

Het project is onderdeel van de herontwikkeling van het Oostenburgereiland in Amsterdam. Deze locatieontwikkeling voorziet in de realisatie van in totaal circa 100.000 m2 BVO ten behoeve van onder meer creatieve industrie, media, etc. met bijbehorende parkeerplaatsen. Het INIT gebouw is de eerste gerealiseerde ontwikkeling op het "Oostenburgereiland" in Amsterdam Centrum.

Voor meer informatie Noot voor redacties