Persberichten Lekstroom, 08.50 uur

Utrecht, 11-04-2007

Straatroof

LOPIK Een 15-jarige jongen uit Lopik werd op dinsdag 10 april van zijn tas met friet en zijn gsm beroofd.

Rond 20.30 uur liep de jongen over de Rietkraag. Daar werd hij beetgepakt, uitgescholden en geslagen door een 17-jarige jongen uit Bergambacht. Deze jongen was in het gezelschap van een 17-jarig meisje uit Lopik. De 17-jarige jongen pakte daarna de plastic tas van het slachtoffer af. Hierin zaten friet en zijn gsm. Vervolgens gingen de 17-jarige jongen en zijn vriendin er vandoor.

Het slachtoffer wist waar het meisje woonde en ging daar even later verhaal halen. Hij kreeg daarbij ruzie met haar vader, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die wist deze ruzie te sussen. De tas met friet kwam wel boven tafel, maar de gsm was verdwenen.

Vervolgens kwam een motor aanrijden met daar achterop de 17-jarige verdachte. Hij werd aangehouden. Zijn 17-jarige vriendin werd eveneens aangehouden. De motorrijder, een 36-jarige man uit Berkenwoude, kreeg een bekeuring omdat hij geen motorrijbewijs had.

De twee aangehouden verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor verhoor ingesloten.

Te veel op

NIEUWEGEIN Een 26-jarige automobilist uit Zeist werd op dinsdagmiddag aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 17.00 uur controleerden politiemensen de automobilist op de Hagestede. Hij rook erg naar alcohol en uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 565 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie hield op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.45 uur een snelheidscontrole op de Wierselaan. In die tijd passeerden 520 voertuigen de radar, 83 van hen reden sneller dan de toegestane 30 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 70 % te hard, hij werd geklokt op 51 km/u.

Aanrijding onder invloed in winkel

IJSSELSTEIN Een 68-jarige vrouw uit IJsselstein had op dinsdag 10 april een aanrijding in een winkel. Zij bleek onder invloed te zijn.

Rond 15.00 uur bevond de vrouw zich met haar elektrische scootmobiel in een winkel aan De Clinckhoeff. Zij rekende wat rookwaar af en wilde achterwaarts de winkel uitrijden. Daarbij raakte zij een winkelstelling. De vrouw schrok daar kennelijk zo van, dat zij vooruit reed, maar botste vervolgens op nog meer stellingen in de winkel. Daarbij raakte haar voorwiel lek.

De winkeleigenaar belde de politie en agenten kwamen ter plaatse. Omdat de vrouw sterk naar alcohol rook, moest zij een blaastest afleggen. Daarbij blies zij een F (fail), hetgeen betekent dat zij beduidend te veel alcohol achter haar kiezen had. De vrouw werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 530 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 10 april op de Provincialeweg N210 van 10.00 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. In twee uur tijd passeerden 1233 voertuigen de radar. Nog geen 3 % van de autos reed harder dan de toegestane 80 km/u. De 32 overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd. De topper reed 111 km/u.