Persberichten Rijn & Venen, 08.50 uur

Utrecht, 11-04-2007

Over de kop

MAARSSEN Een 19-jarige jongeman uit Maarssen raakte in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 april gewond bij een ongeval.

Rond 02.40 uur reed de Maarssenaar met zijn fiets over de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij het Antilopespoor. Bij hem achterop zat een 20-jarige plaatsgenoot. Door nog onbekende oorzaak raakte de fiets in een slip en sloeg vervolgens over de kop. Daarbij kwam de 19-jarige bestuurder met zijn hoofd op het wegdek. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zijn passagier liep geen noemenswaardig letsel op.

Gestolen auto

VINKEVEEN Een 41-jarige Aarlandervener werd in de vroege nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 april aangehouden.

Rond 00.15 uur zagen politiemensen de Aarlandervener in een auto over de Provincialeweg rijden. Zij vroegen bij de politiemeldkamer het kenteken na. Daaruit bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd door de Politie Groningen. Daarop werd de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De politie stelt een onderzoek in hoe de man in het bezit van het voertuig is gekomen. De auto is in beslag genomen.

Snelheidscontrole

VINKEVEEN De politie heeft op dinsdag 10 april van 11.00 uur tot 11.30 uur een snelheidscontrole op de Baambrugse Zuwe gehouden. Geen van de automobilisten reed te hard.