Provincie Noord-Holland

Datum

11-4-2007

Onderwerp

Waarnemend burgemeester van Beverwijk benoemd

Raymond Fillet

Mr. H.C.J.L. Borghouts, commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland heeft in overeenstemming met de fractievoorzitters van de gemeente Beverwijk besloten mevrouw F. Ravestein te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Beverwijk.

De huidige burgemeester, de heer drs.Th. L.N. Weterings zal zijn functie per 20 april 2007 neerleggen in verband met zijn benoeming tot nieuwe burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester zal worden gestart. De invulling van de burgemeestersvacature zal ruim een half jaar in beslag nemen.

Mevrouw Ravestein was van 2004 tot 2006 wethouder van de gemeente Renkum met onder meer de portefeuilles ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, architectuur en monumenten, kunst en cultuur. Daarvoor was zij van 1998 tot 2002 Lid van de Tweede Kamer en beheerde de portefeuilles: ruimtelijke ordening, grondbeleid, grote steden- en integratiebeleid, sport, scheepvaart, MKB en toerisme, architectuur en monumenten.
Van 1988 tot 1998 was mevrouw Ravesteijn fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam met algemene bestuurlijke zaken, ruimtelijke ordening, verkeer, haven, economische zaken, politieaangelegenheden en openbare orde in portefeuille. Van 1984 tot 1987 was zij wethouder in de deelgemeente Centrum Noord-Rotterdam.
Zij beheerde de portefeuilles welzijn, volksgezondheid, onderwijs, sport & recreatie en migrantenbeleid.

De nieuwe waarnemend burgemeester zal per 23 april 2007 in functie treden.

Mevrouw Ravestein is 54 jaar en lid van D66.