Groen licht Kiwa voor alternatief Legionella Beheerssysteem

DEN HAAG, 20070411 -- Het 2B Sure Legionella Beheerssysteem heeft groen licht gekregen van Kiwa, de internationale organisatie voor certificatie en onderzoek. Met een Verklaring van Geen Bezwaar maakt Kiwa de weg vrij voor een alternatieve techniek om legionella problemen te voorkomen. Deze stap komt op een goed moment. In 2006 is het aantal bij VROM bekende legionella gevallen namelijk met 45% toegenomen ten opzichte van 2005.


2B Sure is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Bright Spark en wordt verkocht door AcQuatrust. Bij veel alternatieve technieken is een ontheffing noodzakelijk in het kader van de bestrijdingsmiddelenwet. Dit is bij het 2B Sure systeem niet nodig omdat niets aan het water wordt toegevoegd. De zouten die van nature in het water aanwezig zijn, zet het systeem tijdelijk om in desinfectans, waarmee de legionellabacterie gedood wordt.

VROM geeft wel maatregelen aan om legionella problemen te voorkomen. Maar ondanks dat, worstelen veel organisaties vaak nog dagelijks met problemen. Dat komt omdat men vaak niet weet wat wel of juist niet is toegestaan. De behoefte aan duidelijkheid over alternatieve manieren van werken is dan ook groot. Met het record aantal legionella gevallen van 2006 nog fris in het geheugen komt de door Kiwa verschafte duidelijkheid voor veel organisaties dan ook als geroepen.

Het 2B Sure systeem is onderdeel van een aantal maatregelen, waarmee problemen met legionella worden voorkomen. De eerste stap is dat de leidingen grondig worden gereinigd. Vervolgens wordt het systeem ingezet om het water vrij te houden van legionella. Tot slot wordt met behulp van automatisering bewaakt dat het water ook schoon en veilig blijft.

Voor meer informatie: www.acquatrust.nl




AcQuatrust