PRESS RELEASE


Time :
19:18:53

Date :
11 April 2007

Sender Name:
Emakina

SunTzu vervoegt Emakina Group

BRUSSEL, 11 APRIL 2007 - Emakina Group kondigt aan dat zij het Nederlandse agentschap SunTzu BV verworven heeft. Met deze aanwinst kan Emakina Group haar knowhow in interactieve marketing versterken en verder groeien binnen Europa.

Het in Rotterdam gevestigde SunTzu (www.suntzu.nl) is een agentschap met 18 medewerkers, dat bekendstaat voor haar creatief talent. In de klantenportefeuille vindt men onder andere Unilever, Logitech, Maxxium en MSN. In 2006 realiseerde SunTzu BV (winstgevend sinds de oprichting in 2002) een omzet van bijna 2.000.000 euros.

"Dankzij SunTzu zullen wij onze klanten nog beter kunnen helpen en kunnen wij buiten onze grenzen groeien", zegt Denis Steisel, CEO van Emakina Group. "Wij werken nu reeds voor Nederlandse klanten. Met een kantoor in Rotterdam kunnen wij hen beter dienen. SunTzu beschikt trouwens over een sterke bedrijfscultuur en er heerst een hechte teamgeest. Het peil van hun creativiteit en knowhow, vooral in e-mail marketing, heeft ons overtuigd, en versterkt nogmaals de full service positionering van ons interactief agentschap. We kijken ook uit naar een verdere samenwerking met Geert Rietbergen, CEO van de SunTzu Holding BV. Hij heeft belangrijke ervaring opgedaan in het leidinggeven van interactieve agencies in de Benelux, maar ook daarbuiten. Het management van SunTzu blijft betrokken bij de leiding van het bedrijf, wat de stabiliteit ervan in de toekomst garandeert."

Voor SunTzu BV betekent de intrede in de Emakina Group een nieuwe start. "Emakina Group is een fantastische springplank naar verdere groei van ons bedrijf", onderlijnt Raymond de Kruijff, General Manager bij SunTzu BV. "Ons team zal mee kunnen genieten van de 'full service'-positionering van Emakina, dat alle behoeften kan dekken van een klant. Maar Emakina brengt ons ook haar organisatiestructuur en ook daar doen onze klanten hun voordeel mee."

Emakina groeit verder op Europese schaal en blijft trouw aan haar strategie van een voorzichtige en pragmatische aanpak. Na B. On The Net (Brussel) en Design is Dead (Antwerpen) vergroot de groep nu haar actieterrein tot de Benelux.

Op financieel vlak zou SunTzu BV de bruto marges van Emakina Group moeten verhogen. De operatie zou waardecreërend moeten zijn. Ze is voor de helft gefinancierd door eigen fondsen en voor het overige door de uitgifte van nieuwe aandelen die afhankelijk zijn van de verkoopcijfers voor de boekjaren 2007, 2008 en 2009. De modaliteiten van deze transactie zijn voor elk van de partijen extra motiverend.

Tijdens de onderhandelingsperiode werd SunTzu BV bijgestaan door de PE Group die exclusief optrad als financiële raadgever van SunTzu Holding BV.

Bij deze operatie gelden de gebruikelijke garantievoorwaarden die bij dit soort transacties worden gehanteerd.

Over Emakina
Emakina, opgericht in 2001, is het eerste onafhankelijke en interactieve webagency in België. Emakina geeft niet alleen advies, maar staat ook op het vlak van creatie, design en technologie, zowel nationale alsook internationale klanten bij. Enkele namen: Proximus, D'Ieteren, SN Brussels Airlines, Electrabel, Dexia, Wrangler Europe, Fortis, Base en Total. Sinds 7 juli 2006 is Emakina een op Alternext (voor de snel groeiende small- en midcapondernemingen gereserveerde afdeling van Euronext) genoteerde onderneming. In 2006 heeft het verkoopcijfer van Emakina 8.448.423 euros bereikt.

Over SUNTZU
SUNTZU, opgericht in 2002, is een interactief webagency met 18 medewerkers, gevestigd in Rotterdam. Suntzu won al verscheidene awards (de e-mail publishing award voor Conimex en de e-mail marketing award met Bertolli). Suntzu onderscheidt zich door de heel aparte 'handen-uit-de-mouwen-en-aanpakken'-approach. Creatief zonder poeha, maar met als resultaat innovatieve websites en campagnes voor nationale en internationale klanten als Logitech, Maxxium, MSN en Unilever.

Meer informatie?

Olivier De Doncker
Communication Manager Emakina
GSM : 0473/96.93.37
E-mail : odo@emakina.com

Geert Rietbergen
CEO Suntzu BV
Tél. : 010/217.15.00
E-mail : geert@suntzu.nl