Ingezonden persbericht


Rotterdam, 13 maart 2007

Muziekprogrammering Motel Mozaïque festival 2007 met Rodriguez en Patrick Wolf compleet

De muziekprogrammering van de zevende editie van het Motel Mozaïque festival (12-15 april) is met de komst van de legende Rodriguez en het wonderkind Patrick Wolf compleet. Andere opvallende muzieknamen op het immer eigenzinnige affiche zijn Jamie T., The Hold Steady, !!!, Zita Swoon, Amon Tobin, Heavy Trash (Jon Spencer), Pop Levi, Midlake, Deerhoof, A Silver Mt. Zion, Akron/Family en Digitalism.

Rodriguez

De 64-jarige legende Sixto Rodriguez treedt op tijdens Motel Mozaïque. Het levensverhaal van deze zoon van een Mexicaanse immigrant is een bizarre. De Amerikaanse muzikant Rodriguez bracht in 1970 het prachtige folk-blues album Cold Fact (met daarop o.a. de track 'Sugar Man') uit op het label Sussex. Kort na de release kreeg het label financiële problemen en ging het ten onder. Daarmee leek ook de plaat van Rodriguez te zijn verdwenen. Rodriguez was zich er niet van bewust dat een aantal dozen met Cold Fact platen toch Zuid-Afrika en Australië hadden weten te bereiken. Ten tijden van apartheid in Zuid-Afrika luisterden de blanke soldaten op hoofdtelefoons onder hun legerhelmen naar de Rodriguez. "Rodriguez was voor Zuid-Afrikaanse soldaten wat Jimi Hendrix was voor de Amerikanen in Vietnam", aldus Stephen 'Sugar' Segerman, veteraan uit het apartheidsleger en tegenwoordig platenhandelaar te Kaapstad. Rodriguez ontdekte zijn populariteit aan de andere kant van de wereld pas lang na het einde van de apartheid. In 1998 toerde hij voor het eerst door het land en merkte hij tot zijn stomme verbazing dat iedereen op straat hem herkende. "Er was een gerucht dat hij dood zou zijn", zegt Willem Moller, die Rodriguez tijdens de concerten op de gitaar begeleidde. "Dus zijn we naar hem op zoek gegaan en we hebben hem gevonden. In Detroit. Hij bleek bouwvakker te zijn."

(Bron quotes: "Stiekem heimwee naar apartheid en avontuur", Bram Vermeulen, NRC 30 juli 2005)

Patrick Wolf

Patrick Wolf keert terug op Motel Mozaïque. Het muzikale wonderkind trad in 2005 solo op tijdens het festival, nu keert hij terug met band. Zijn nieuwe plaat 'The Magic Position' is grootser en dramatischer van aard dan zijn twee voorgangers. Het is theatrale pop met een flinke dosis artistiek verantwoorde eigenzinnigheid en een ongebreidelde hang naar avontuur.

Overzicht muziek acts Motel Mozaïque 2007

!!!, 120 Days, A Silver Mt. Zion, Akron/Family, Amon Tobin, The Bees, Ben Frost, The Bloody Honkies, Bunny Rabbit, Camera Obscura, Deerhoof, Digitalism, Fixkes, Frida Hyvönen, Fujiya & Miyagi, Goose, Gruff Rhys, Heavy Trash (Jon Spencer), The Hold Steady, I-F, Jamie T., Jesse Sykes & The Sweet Hereafter, Joakim, Larkin Grimm, Midlake, Mocky, Nico Muhly, Patrick Wolf, Pop Levi, Priestbird, Prinzhorn Dance School, Robert Gomez, Rodriguez, Simian Mobile Disco, Stephanie Dosen, The Strange Death Of Liberal England, Tom Barman, Valgeir Sigurdsson en Zita Swoon.

Meer informatie over bovenstaande acts is te vinden op www.motelmozaique.nl/2007 Festivaldata en locaties
Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 april 2007 in Rotterdam op vijf vaste festivallocaties waarvan de Rotterdamse Schouwburg, Lantaren/Venster, Off_Corso en TENT. bekend zijn. De vijfde locatie wordt spoedig bekend gemaakt. Motel Mozaïque staat jaarlijks garant voor een eigenzinnige mix van de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst, theater en film.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque is gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007 E26 Passe-partout programma voor 13 én 14 april, exclusief slapen E47 Slaapkaart voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007, inclusief ontbijt E20 (Deze prijzen zijn exclusief servicekosten)

Deze kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: Bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV-kantoren en GWK station filialen, via de Ticketlijn (0900 300 1250, 45c/pm) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn dagkaarten en passe-partouts ook verkrijgbaar bij de Rotterdamse Schouwburg, Plato, Velvet Music, Plaatboef en de Rotterdam Store. Ook Plato Utrecht doet voorverkoop.

Het programma op donderdag 12 en zondag 15 april is gratis toegankelijk.

***