Nederlandse Spoorwegen

Persuitnodiging
Utrecht, 2 april 2007

Vernieuwde Intercity gaat rijden

Geachte redactie/relatie,

Na een grondige vernieuwingsoperatie en een uitgebreide testperiode gaat medio april 2007 de eerste vernieuwde Intercity in de dagelijkse dienst rijden. Tot 2010 zullen nog 86 treinstellen volgen. Het stoere uiterlijk van de voorheen Koploper geheten treinen is nog wel herkenbaar, maar binnen is alles aangepast aan de wensen van de treinreiziger van nu. Nieuwe kleuren, nieuwe stoelen, geïntegreerde kunst van Anna Ostrowska en airconditioning zorgen voor meer comfort en een andere beleving van het reizen per Intercity.

Ik nodig u graag uit om op donderdag 12 april van 9.30 uur tot 12.00 uur de persintroductie van deze trein mee te maken.
In het revisiebedrijf Haarlem van NS-dochter NedTrain kunt u zien hoe deze treinstellen tot op het bot gestript worden om daarna als nieuw te worden opgebouwd. Daarna maken we een korte rit met het eerste vernieuwde treinstel om u het nieuwe reiscomfort te laten ervaren.

Bij de persintroductie zijn directieleden en medewerkers van NS en NedTrain en Marion Rovers van het designbureau Puur|Ruimte aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Er is voldoende gelegenheid voor interviews, foto's en TV-opnamen.

Graag hoor ik vóór 7 april per email of u van deze uitnodiging gebruik zult maken. Voor uw aanmelding vragen wij u in de begeleidende email uw gegevens in te vullen en te sturen naar: persvoorlichting@ns.nl

U ontvangt uiterlijk 11 april per email nadere details over de plaats van samenkomst e.d. en eventueel per post een treinkaartje, indien u daar prijs op stelt.

Met vriendelijke groet,

John Krijgsman
NS Persvoorlichting
030-2357070

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


---- --