Ingezonden persbericht


persbericht

Debut concert amstel quartet in carnegie hall

Amsterdam, 3 april 2007. - Het Amstel Quartet (voorheen Amstel Saxofoon Kwartet) valt de eer te beurt om, tijdens hun komende tournee door de US, op dinsdag 17 april a.s. in de prestigueuze Carnegie Hall (NYC) op te treden. De vier saxofonisten van het Amstel Quartet (Remco Jak /sopraan, Olivier Sliepen/alt, Bas Apswoude/tenor en Ties Mellema/bariton) wonnen in 2006 de prestigieuze Concert Artists Guild Management and Audience Award, en voeren in dat kader in Carnegie Hall werken uit van Glazounov, Nyman, Tork en (de première van een aan hen opgedragen stuk) 'Ghosts' van Ian Wilson. Amstel Quartet speelt tevens in (Clinton Global Initiative) 'Concert for Darfur' Bovendien zal het Amstel Quartet op 12 april a.s. in New York optreden voor een 'star-studded'audience van politici, bedrijfsleven, musici, en acteurs (onder wie Robert de Niro, Matt Damon en Meryl Streep) in het 'Concert for Darfur', een initiatief van de Clinton Global Initiative. Het fundraising concert beoogt gezamenlijke verantwoordelijkheid voor Darfur bij moslims en joden teweeg te brengen; de opbrengst is bestemd voor het werk van het International Medical Corps in Darfur.

Het Amstel Quartet bestaat sinds 1997, heeft een aantal prestigieuze (inter)nationale prijzen gewonnen en treedt overal ter wereld op. Het saxofoon kwartet heeft inmiddels een viertal cd's op zijn naam, en ontwikkelde een zeer eigen en bijzonder repertoire (van Bach tot Nyman, van Ligeti tot Arvo Pärt en van Beethoven tot Xenakis en Philip Glass). Het Amstel Quartet werkt geregeld samen met andere kunstdisciplines als theater, film, moderne dans en mime. In augustus en oktober 2007 toerneert het ensemble opnieuw door de USA.
---

Voor meer inlichtingen aan de redactie: Remco Jak, tel. 06 23034689, 020-6251365, email remco@amstelquartet.nl. www.amstelquartet.nl. Beeldmateriaal vrij van copyright met naamsvermelding: Jeroen Scheelings of meer beeld te downloaden van de website: www.amstelquartet.nl

Dorien Letschert
pr-, marketing- en communicatieadviezen voor kunst en cultuur Minervaplein 39
1077 TM Amsterdam
Tel. 020-6700488
Fax. 020-4711675
Gsm. 06-53584778
d.letschert@planet.nl