Ingezonden persbericht


Rotterdam, 3 april 2007

Motel Mozaïque festival 2007 klaar voor de start

De zevende editie van het Rotterdamse kunstenfestival Motel Mozaïque vindt plaats van donderdag 12 tot en met zondag 15 april 2007. Het festival biedt een eigenzinnige mix van de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst, theater en film op acht locaties: De Rotterdamse Schouwburg, Rotown, Lantaren/Venster, Off_Corso, TENT., CBK Rotterdam, Cucosa en Perron Mozaïque op Station Hofplein. Naast gastvrijheid als jaarlijks terugkerend thema vormt dit jaar architectuur de belangrijkste invalshoek voor het programma van het festival.

Kunstdisciplines
Op gebied van muziek, beeldende kunst, theater en film biedt Motel Mozaïque een evenwichtige mix van bekende en onbekende artiesten en kunstenaars zodat het enerzijds voldoende houvast biedt en anderzijds volop materie voor een interessante ontdekkingstocht. Een greep uit het programma:

Muziek - !!!, A Silver Mt. Zion, Amon Tobin, Bedroom Community (showcase van IJslands label), The Bees, Camera Obscura, Deerhoof, Digitalism, Goose, Heavy Trash (Jon Spencer), The Hold Steady, Jamie T., Midlake, Mocky, Patrick Wolf, Pop Levi, Rodriguez, Simian Mobile Disco, Tom Barman, Zita Swoon; Beeldende kunst - Risky Business: Cora Roorda van Eijsinga, 'Kimberly Clark', Lydia Schouten en Monique van Heist; Theater - Ann Liv Young - Snow White, Anne Karin Ten Bosch - Reverse, Matijs Jansen - Cobain, Opium voor het Volk - Blind, Touki Delphine - Raket; Film - The Eternal Children, Beautiful in Beaufort Wes - Gert Vlok Nel, Inland Empire (nieuwste film van David Lynch), I'm Your Man - Leonard Cohen, Mind My Gap Trilogy en New York Doll.

Perron Mozaïque: architectuur, gastvrijheid, cultuur, slapen en ontmoeting

Het vieren van het aankomen in de stad Rotterdam. Dit vormt de inspiratiebron voor het project Perron Mozaïque, dat 'reizigers' gastvrij wil ontvangen in een sfeer van kunst en cultuur.

Tijdens Motel Mozaïque wordt Station Hofplein in Rotterdam omgetoverd tot Perron Mozaïque. Dit treinstation biedt een weekend lang plaats aan architectuur en kunst in de breedste zin van het woord. Observatorium verrijkt de openbare ruimte van Station Hofplein door het bouwen van een extra perron als installatie. Deze blikvanger van Perron Mozaïque geeft bezoekers de gelegenheid met een andere blik te observeren en een andere betekenis te geven aan de omgeving. Op dit symbool van gastvrijheid komen cabines ter prikkeling van de verbeelding en om in te slapen. Het jaarlijkse Slapen in Kunst gaat uiteraard op Perron Mozaïque en in de hofbogen plaatsvinden. De dames van Bliss zullen de slapers warm verwelkomen met Bliss parfum, Nachtkus en Blissfull Breakfast.

Laat je gidsen!

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij Motel Mozaïque. Een goede reden om je te laten (ver)leiden door de Gidsen van Motel Mozaïque. De gidsen nemen bezoekers mee naar onvergetelijke locaties in Rotterdam en markante gebeurtenissen binnen het festival. Al deze individuen dragen een eigen verhaal in zich, die de leidraad is geweest voor het organiseren van intieme, ludieke, leerzame, maar vooral persoonlijke tochten. Veelal met architectuur als thema. Wat je zoal kunt verwachten? Alle remmen los bij een wilde jam sessie van de Bond van Wilde Dansers, thee drinken en luisteren naar de sappige geschiedenis van het Vrouwenhof, veranderen in Rotterdams Next Top Skyline, fietsend op visite bij verschillende lifestyles in de stad of op ontdekkingstocht naar het meest bijzondere muurtje van Rotterdam. In totaal vinden er in het festivalweekend ongeveer 35 gidsentochten plaats.

Zaki Dewaele Slowdance Extravaganza
Slijpen, schuifelen, plakken en slowen. Speciaal voor Motel Mozaïque trekt DJ Zaki, het pseudoniem van Jackie Dewaele, nog een keer alles uit de kast met een zeer exclusieve (voor de allerlaatste keer), ouderwetse slowdance dj set: Zaki Dewaele Slowdance Extravaganza. Zaki is één van de eerste radio dj's van Vlaanderen. Daarnaast voert de Gentse duizendpoot op zijn ongelooflijke CV ook club dj, tv-presentator, cafébaas, animator, acteur, auteur, producer en journalist. De jonge zestiger draait regelmatig in Paradiso tijdens Noodlanding. Zaki is behalve dj ook bekend als vader van graag geziene motelgasten de broertjes Dewaele (2ManyDJ's, Soulwax).

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor Motel Mozaïque is gestart. Er zijn vijf verschillende kaarten verkrijgbaar:

Dagkaart programma voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007 E26 Passe-partout programma voor 13 én 14 april, exclusief slapen E47 Slaapkaart voor vrijdag 13 of zaterdag 14 april 2007, inclusief ontbijt E20 (Deze prijzen zijn exclusief servicekosten)

Deze kaarten zijn te koop via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: Bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, VVV-kantoren en GWK station filialen, via de Ticketlijn (0900 300 1250, 45c/pm) en www.ticketservice.nl. In Rotterdam zijn dagkaarten en passe-partouts ook verkrijgbaar bij de Rotterdamse Schouwburg, Plato, Velvet Music, Plaatboef en de Rotterdam Store. Ook Plato Utrecht doet voorverkoop.

Het programma op donderdag 12 en zondag 15 april is gratis toegankelijk.

***