Universiteit Utrecht

Persaankondiging van de Universiteit Utrecht

Utrechts Universiteitsfonds / Alumnibureau

4 april 2007

12 april in Café-Brasserie Dudok in Arnhem

Het Academisch Café: promovendi op de zeepkist

Utrechtse promovendi gaan op donderdag 12 april elkaar verbaal te lijf in Arnhem. Het Regionaal Alumninetwerk Arnhem organiseert in samenwerking met het Utrechts Universiteitsfonds/Alumnibureau in Café-Brasserie Dudok een Academisch Café. Het Academisch Café in Arnhem is de tweede in een reeks van drie Academisch Cafés in de regio. In Zwolle was de aftrap en op 14 mei vindt een Academisch Café in Café d'Oude Herbergh in Amsterdam plaats.

Drie boeiende sprekers zijn uitgenodigd om te komen praten over hun onderzoek. Zij krijgen allen een kwartier vrije spreektijd om (zonder hulpmiddelen zoals powerpoint of flip-over) de luisteraar te overtuigen, interesseren, boeien of te laten lachen. Daarna krijgt het publiek de tijd om de spreker vragen te stellen of met hem/haar in debat te gaan. Er is ruimte voor een borrel tussendoor. Aan het einde van de avond wordt de publieksprijs uitgereikt aan de meeste inspirerende spreker, uitgekozen door het publiek aan de hand van een applausmeter. Doel is om wetenschappers en publiek dichter bij elkaar brengen.

De promovendi op de zeepkist in Arnhem
Roy Erkens (Biologie): De evolutionaire geschiedenis van een van de grootste tropische bomengeslachten.

Jeannette van der Sanden (Letteren): Of en hoe de kennis uit vrouwenstudies haar weg vindt naar de overheid/maatschappij.

Menno Straatsma (Geowetenschappen): Nieuwe manieren voor het kwantificeren van de vegetatiestructuur die de ruwheid van uiterwaarden bepaalt en daarmee de overstromingsrisico's in het rivierengebied.

Academisch Café

Datum: donderdag 12 april

Tijd: 20.00 - 22.30 (inloop van 19.30)

Locatie: Café-Brasserie Dudok, Koningstraat 40, Arnhem

Toegang: gratis (drankjes voor eigen rekening)

Presentatie: Isabel Brouwer (voorzitter studievereniging V.U.G.S.)

Meer informatie

Voor meer informatie over de sprekers, zie www.alumni.uu.nl

Voorlichter Wietske de Lange, (030) 253 4073, W.deLange@uu.nl