Technische Universiteit Delft

Waterbeheer
door M&C

Promotie van mevr. K.S. Meijer: "Human Well-Being Values of Environmental Flows - Enhancing Social Equity in Integrated Water Resources Management"

12 april 2007 | 15:00 uur
plaats: Aula TU Delft

Mevrouw ir. K.S. Meijer | ingenieur in de civiele technologie en management, Nederland
promotor | Prof.ir. E. van Beek (CiTG)

Human Well-Being Values of Environmental Flows - Enhancing Social Equity in Integrated Water Resources Management De promovendus bespreekt hoe het belang van rivierafvoer-afhankelijke ecosystemen voor lokale gemeenschappen gekwantificeerd kan worden met als doel het afwegen van waterbeschikbaarheid en -vraag in het Integraal Waterbeheer. Als gevolg van de ontwikkeling van waterlichamen, bijvoorbeeld door de constructie van stuwmeren, wordt het natuurlijke afvoerregime van rivieren veranderd wat resulteert in veranderingen van het rivier- en uiterwaardenecosysteem. Environmental flows beschrijven het afvoerregime dat noodzakelijk is om het rivierecosysteem te beschermen. Het belang van dit ecosysteem voor voedsel, inkomen, gezondheid, en ander gebruik door mensen, wordt in dit onderzoek menselijk welzijnswaarden van environmental flows genoemd. Het onderzoek voorziet in een aanpak om de relatie tussen rivierafvoeren, het rivierecosysteem en menselijke welzijnswaarden te kwantificeren en bespreekt de toepassingen van deze aanpak in twee casestudies, in Bangladesh en in Iran. De aanpak is geschikt gebleken voor de structurering van het bepalen van menselijke welzijnswaarden en leidt tot aanvullende nuttige informatie die bij kan dragen aan de versterking van sociale gelijkwaardigheid in het Integrale Waterbeheer.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Laatst gewijzigd: 04 april 2007