Gemeente Maassluis

Introductiebijeenkomst Seniorenpanel

In de maanden februari en maart van dit jaar is in Maassluis een campagne gevoerd om deelnemers te werven voor het Seniorenpanel. Deze oproep van de gemeente Maassluis heeft succes gehad, want meer dan 70 belangstellende 55+-ers hebben zich aangemeld.Op donderdag 12 april zijn de nieuwe deelnemers aan het Seniorenpanel Maassluis uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst in het stadhuis.

Doel van het Seniorenpanel is vanuit de doelgroep ouderen (55 jaar en ouder) een waardevolle informatieve rol voor de gemeente te vervullen. Een kwart van de inwoners van Maassluis is 55 jaar of ouder en in de toekomst zal het aandeel 55+-ers in Maassluis nog groeien. Het is van belang dat nu al nagedacht wordt over de gevolgen van deze "vergrijzing". Er zal rekening gehouden moeten worden met de wensen en behoeften van deze groep Maassluizers op allerlei gebieden. Maassluis hecht waarde aan de mening van "ervaringsdeskundigen". Het Seniorenpanel is dan ook vooral bedoeld om informatie te krijgen van de mensen die ervaring hebben met het wonen en leven als senior in de stad Maassluis. En dat kan informatie zijn over zaken als wonen, zorg, recreatie, winkelvoorzieningen en openbaar vervoer. De gemeente heeft het Tympaan Instituut opdracht gegeven om het Seniorenpanel in Maassluis op te zetten en te begeleiden.

Voor meer informatie over het Seniorenpanel Maassluis kan men terecht bij het Tympaan Instituut (www.tympaan.nl, per email info@tympaan.nl of telefoon 070-3371000), of op de website van de gemeente Maassluis: www.maassluis.nl. Ook is op verschillende plekken in de stad, onder andere in het stadhuis, een speciale folder over het Seniorenpanel te vinden.