lancering actuele website over depressie


05.04.2007 / 12:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Fonds psychische gezondheid

Fonds psychische gezondheid

Actuele site over depressie gelanceerd tijdens Publieksbijeenkomst op 12 april in Tilburg

Het Depressie Centrum van het Fonds Psychische Gezondheid lanceert op 12 april zijn vernieuwde site www.depressiecentrum.nl. Deze site biedt de meest actuele informatie over diagnose en behandelingen van depressie. De openingshandeling vindt plaats tijdens de Publieksbijeenkomst die op 12 april van 12.30 tot 17.30 uur in het Willem II stadion in Tilburg wordt gehouden. De toegang voor deze bijeenkomst bedraagt 10 euro. Aanmelding kan via: info@fondspsychischegezondheid.nl of telefoon (030) 297 11 97.

De site van het Depressiecentrum bevat naast alle informatie over diagnose en behandelingen veel achtergrondinformatie, een column van een ervaringsdeskundige én een stelling van de week waar bezoekers op kunnen reageren.

Ook de publieksbijeenkomst is zó opgezet dat bezoekers alle ruimte krijgen te reageren op de verschillende lezingen en workshops die door ervaringsdeskundigen en professionals worden gegeven. Op het programma staat o.a. een lezing van Aly van Geleuken, psychologe en hoofd van het Depressie Centrum van het Fonds Psychische Gezondheid. Ervaringsdeskundige Katy Castanón-Reglero vertelt hoe zij haar depressie overwon. Daarnaast zijn er workshops over onder meer medicijnen, mindfulness, dramatherapie, depressie bij jongeren, depressie bij ouderen en hoe om te gaan met een depressief persoon. Ook is er een markt met informatie over cursussen en zelfhulpboeken.

De publieksbijeenkomst over depressie is vooral bedoeld voor mensen met depressieve klachten en mensen uit de directe omgeving. Daarnaast zijn maatschappelijk werkenden (ook in opleiding), mensen uit de thuiszorg, studenten, gemeenteambtenaren en iedereen die, op wat voor manier dan ook in depressie is geïnteresseerd van harte welkom.

Het Fonds Psychische Gezondheid zet zich in voor mensen met psychische problemen. Het Fonds geeft financiële steun aan wetenschappelijk onderzoek en projecten in de geestelijk gezondheidszorg en geeft brochures uit over psychische problemen. Meer informatie: www.fondspsychischegezondheid.nl


Noot voor de redactie (