Ingezonden persbericht


TILBURGSE LUCHTEN

Ruiken aan de kliko van de buren?

In Tilburg is een nieuw kunstproject van Tilburg CowBoys waarbij mensen in de stad kunnen ruiken aan kliko's. Zij ruiken zes speciaal ontworpen geuren. Deze zes geuren vertegenwoordigen ieder een aspect van de stad. Via de afvalcontainer ruik je Tilburg: de stad, je buren, maar ook jezelf.

Iedereen ruikt. Met onze neus ervaren we emoties, associaties en herinneringen.

Geuren kunnen bepalen wie je vrienden zijn, van wie je nooit zal houden en met wie je trouwt. Geuren tonen je ziel! Reuk is een vergeten zintuig dat meer openbaart dan dat je jezelf bewust bent.

Ook Tilburg ruikt..... Naar zichzelf!

Tilburg CowBoys ontwikkelden de zes geuren in samenwerking met geur- en smaakstoffen-fabrikant IFF. De geuren voorzien zes eigenschappen van de stad Tilburg van een geur. Gepersonificeerde eigenschappen van de levende stad; kenmerken van Tilburgs Ziel, zoals de stadsbewoners die dagelijks opsnuiven en waarvan ze onlosmakelijk deel uitmaken:


* Tilburgs Trots

* Tilburgs Vrees

* Tilburgs Geluk

* Tilburgs Schaamte

* Tilburgs Toekomst

* Tilburgs Eenzaamheid

Tilburgers kunnen zo hun stad op een aparte manier ervaren door te ruiken. Elke bezoeker zal in Tilburgse Luchten zijn eigen geur-associaties tegenkomen en beseffen dat hij een eigenschap ruikt die typisch Tilburgs is en tegelijkertijd persoonlijk.

Tilburgers worden op een verrassende wijze uitgenodigd te snuiven aan zichzelf, als inwoners van de stad waar zij deel van uitmaken!

Mens, durf te ruiken!

De containers met Tilburgse Luchten zijn van 12 april tot en met 12 mei elke week bij twee bushaltes in Tilburg te ruiken.

Data met plaatsen:

12 april: De Schans 17.00 uur opening

13 april t/m 21 april: Lage Witsiebaan (huisartsenpost) & Fatimastraat (wijkcentrum de Kubus)

22 april t/m 28 april: Burg v.d. Mortelplein & Julianapark

29 april t/m5 mei: Vaartlaan & Wagnerplein

6 mei t/m12 mei: Heyhoef & Oerlesestraat (halte Mercatorstraat)

Tilburgse Luchten is een project van Tilburg CowBoys en Kort (Kunst in Openbare Ruimte Tilburg) in samenwerking met IFF