Gemeente Soest

Actie Zomerschoon

Datum: 10/04/2007

Kinderen overhandigen wethouder Lemmen kunst

Op donderdag 12 april om 13.30 uur overhandigen kinderen van basisschool De Egelantier wethouder Lemmen door hun gemaakte trofeeën. De wethouder mag de trofeeën gebruiken om elke andere school die ook meedoet aan de actie Zomerschoon te 'huldigen'.

De zelfgemaakte trofeeën zijn gemaakt van zwerfvuil en ontwikkeld door de Amersfoortse kunstenares Marianne Halbertsma. Halbertsma, bekend van haar 'lichtgewicht beelden' (kunstwerken van papier-maché) geeft de kinderen op 12 april zelf les.

Om 13.30 uur komt wethouder Lemmen naar basisschool De Egelantier om samen met de kinderen de laatste hand aan de kunstwerken te leggen en een aantal in ontvangst te horen. Natuurlijk pas nadat de kinderen verteld hebben waarom zij Zomerschoon zo'n belangrijke actie vinden.

De wethouder krijgt niet alle trofeeën mee naar huis. Een aantal houden de kinderen apart om zelf te bepalen welk Zomerschooninitiatief in de wijk Smitsveen volgens hun een trofee verdient.

Basischool De Egelantier vindt u in De Plantage aan de Smitsweg 311 in de Soester wijk Smitsveen.

De actie Zomerschoon vindt plaats op vrijdag 20 en zaterdag 21 april. Op dit moment is het zeker dat er 15 basisscholen en 23 bewonersgroepen mee doen aan Zomerschoon.

Welke acties in Smitsveen volgens de kinderen een trofee verdienen wordt bekend gemaakt op de kunstmarkt die op woensdag 25 april van 15.30 - 18.30 uur georganiseerd wordt door en in basisschool De Egelantier.

Meer weten?

Bel de projectleider van Zomerschoon Soest 2007 (Dini Teunis): 06 - 52 477 917 of de directeur van basisschool De Egelantier (Marijke Kemp): 035 - 603 56 78.