Gemeente Delft

Walking Talking Dinner en veiling Prader-Willi Fonds

Wat doet ondernemend Delft op donderdag 12 april 2007? Ondernemen dus, zoals woensdag de 11de en voorgaande dagen. Op vrijdag de 13de zijn ze misschien iets voorzichtiger dan anders. Maar waarover praten zij dan? Hele grote kans dat het gaat over het Walking Talking Dinner in de Van der Mandelezaal van Museum Het Prinsenhof in Delft. Tijdens dit diner vindt ook een kunstveiling plaats door burgemeester Bas Verkerk ten bate van het Prader-Willi Fonds.

Het programma van het Walking Talking Dinner is zeer veelzijdig. Na de eerste twee gangen is de tentoonstelling 'Contour/Continuïteit, Heden en Verleden' te bezichtigen. Na de derde en vierde gang treden de bekende sopraan Miranda van Kralingen en televisiepresentator en pianist Gregor Bak op. Na de laatste gang is er tijdens het afsluitende koffiegarnituur een kunstveiling door burgemeester Bas Verkerk.

Op de veiling worden werken van Fenneke van der Elst, Geert Jan Jansen, Theo Jansen, Willem Meuwese en Rosemarijn van Limburg Stirum, Bram Zwartjens en Chris Dagradi geveild. De opbrengst van de veiling is ten bate van het Prader-Willi Fonds (PWF). Prader-Willi is een zeldzame genetische aandoening. Met het geld van het PWF worden onderzoek en projecten gefinancierd die de kwaliteit van het leven van kinderen en volwassenen met het Prader-Willi-syndroom bevorderen. De opbrengst van het Walking Talking Dinner wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten van Maastricht en Nijmegen. Drie jaar geleden is het PWF opgericht door Delftse ondernemers.