Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Actualiteitscollege: Zin en onzin van dierenrechten

Donderdag 12 april 2007 organiseren de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (VU) en VU podium een openbaar college onder de titel Zin en onzin van dierenrechten. Aan het woord komen Dirk Boon (prominent lijstduwer Partij voor de Dieren en oud-hoogleraar Dierenrechten) en Wouter Veraart (docent Rechtsencyclopedie VU).

Hebben dieren rechten? Dat hangt sterk af van de invulling van het begrip 'dierenrechten'. Dieren hebben wettelijk recht op bescherming. Maar als gesproken wordt over dierenrechten, wordt ook bedoeld dat dieren dragers van rechten kunnen zijn. En niet iedereen gaat daarin even ver. Bestrijding van de bio-industrie, verbod op circussen met dieren en een vegetarisch dieet, zijn verschillende gradaties.

Slechts weinigen zullen de menselijke verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn ontkennen, maar moet dit er ook toe leiden dat aan dieren rechten worden toegekend? Over de mate van verantwoordelijkheid, maar ook over die toekenning bestaat veel verschil van mening.

Gespreksleiding: Klaas Rozemond (docent Strafrecht en Criminologie VU).

In het academisch jaar 2006/2007 verzorgen faculteiten en centra van de VU in samenwerking met VU podium een maandelijks actualiteitscollege. Het college is voor een breed publiek bedoeld, en er zal telkens over een maatschappelijk relevant onderwerp worden gediscussieerd.

In samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (VU).

Tijd en plaats

Datum: donderdag 12 april 2007 Tijd: 15.30 uur

Plaats: AMSTERDAM | Zaal 4A-05 Vrije Universiteit

Informatie/aanmelden

VU podium, tel. (020) 598 9292 of via internet: www.vupodium.nl E-mail: vupodium@dienst.vu.nl

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.