Gemeente Hardenberg

TOPs versterken toeristisch-recreatief product in Hardenberg

Dinsdag 10 april 2007

Op donderdag 12 april worden de Toeristische Overstappunten Overijssel die onlangs op twee locaties in de gemeente Hardenberg geplaatst zijn, geopend. Bij een Toeristisch Overstappunt (TOP) kunnen recreanten hun auto parkeren en van daaruit diverse fiets- en wandelroutes volgen. De TOPs zorgen daarmee voor een versterking van de kwaliteit van het toeristisch-recreatief product in de gemeente Hardenberg.

De gemeente Hardenberg heeft grote ambities als het gaat om recreatie en toerisme en wil bij de top van toeristische gemeenten in Overijssel behoren. Recreatie en toerisme is dan ook een visitekaartje voor de gemeente Hardenberg. De gemeente wil deze branche versterken. De plaatsing van Toeristische Overstappunten in de gemeente draagt hier aan bij.

Toeristische Overstappunten zijn het startpunt voor vele wandel- en fietsroutes in een prachtige omgeving. Bij een TOP is voldoende parkeergelegenheid voor de recreanten. Ook biedt een TOP informatie over de omgeving en is er een horecagelegenheid in de buurt waar recreanten uit kunnen rusten en van een versnapering kunnen genieten. Dit alles zorgt ervoor dat de TOPs de kwaliteit van het toeristisch-recreatief product versterken. De plaatsing van de Toeristische Overstappunten Overijssel zijn onder andere een initiatief van de provincie Overijssel en de Regio IJssel-Vecht.

In de gemeente Hardenberg zijn twee TOPs geplaatst: bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg en bij Natuurinformatiecentrum De Wheem in Oud-Avereest. De officiële opening van de TOPs in de gemeente Hardenberg vindt plaats op donderdag 12 april 2007 vanaf 15.00 uur bij het Toeristisch Overstappunt Reestdal dat bij De Wheem. Burgemeester Bert Meulman, die recreatie en toerisme in portefeuille heeft, zal hier de openingshandeling verrichten.

Voorafgaand aan de officiële opening van de Toeristische Overstappunten in de gemeente Hardenberg, wordt het project Reestdal op de Kaart door de Regio IJssel-Vecht gepresenteerd. Ook dit project heeft als doel de kwaliteit van het toeristisch-recreatief product te verhogen.