Ingezonden persbericht


Opening NLR-tentoonstelling in de Aviodrome

Op donderdag 12 april a.s. om 16.00 uur wordt de semi-permanente expositie van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome geopend. Namens het NLR en de Aviodrome nodig ik u van harte uit bij deze opening aanwezig te zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:
16.00 uur: Ontvangst
16.15 uur: Speeches door Arno van der Holst (directeur Aviodrome) en Fred Abbink (algemeen directeur NLR)
16.30 uur: Officiële openingshandeling door mevrouw Horselenberg, burgemeester van Lelystad
16.40 uur: Bezoek tentoonstelling

Voorprogramma:
Voorafgaand aan de officiële opening krijgt klas 2 Havo/VWO klas van o.s.g. De Rietlanden uit Lelystad de primeur om als eerste groep de tentoonstelling te bezoeken. Hiermee wordt het educatieve karakter van de tentoonstelling onderstreept. Deze preview vindt plaats van 13.30 tot 15.00.

U bent van harte welkom, zowel tijdens het voorprogramma als tijdens de officiële opening. Voor nadere informatie en voor aanmelding:

Drs. D.F.Vos
NLR-Corporate Communications
External Communications Manager
National Aerospace Laboratory
Anthony Fokkerweg 2
1059 CM Amsterdam
The Netherlands
Phone :+31-(0)20-5113133
Cellphone :+31-(0)6-23347785
Email :dfvos@nlr.nl
http://www.nlr.nl

Achtergrondinformatie NLR-expositie

Het doel van de NLR-tentoonstelling is de bezoekers een beeld te geven van heden en toekomst van de luchtvaart en de rol die het NLR hierin speelt. Het laat zien welke maatschappelijke en innovatieve betekenis deze kennisorganisatie heeft voor de Nederlandse samenleving.

De tentoonstelling is ingedeeld in thema's, die gevisualiseerd worden door voorwerpen, foto's en AV-presentaties. Zo worden er in een theater op een groot plasmascherm NLR-(video)producties gepresenteerd, zoals Stanly-Track. Stanly-Track is een programma waarmee op een plat scherm vliegtuigbewegingen rondom luchthavens gevisualiseerd kunnen worden.

De tentoonstelling van het NLR geeft een actueel beeld van de luchtvaart en maakt uitstapjes naar de toekomst. Het vormt daarmee een logische aanvulling op de overige tentoonstellingen van het Aviodrome, waar het accent ligt op de geschiedenis van de luchtvaart in Nederland.

De tentoonstelling is gericht op de doelgroep ' ouders met kinderen'. Het niveau is afgestemd op personen met minimaal 2 jaar voortgezet onderwijs. Op termijn zullen er ook begeleidende materialen voor onderwijsgroepen ontwikkeld worden. Naar verwachting zullen jaarlijks 200.000 bezoekers met de NLR- tentoonstelling kennismaken.