Politie Hollands Midden

Datum: 12 april 2007

Hillegom Verdachten diefstal en brandstichting aangehouden De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 12 april rond 00.30 uur twee jongemannen aangehouden die zich op een bouwterrein aan de 3e Loosterweg hadden opgehouden, daar mogelijk een stuk koperwaterleiding van een bouwkeet hadden weggehaald en ook brand hadden gesticht. Het gaat hier om een 18 jarige jongeman uit Hillegom en een jongeman waarvan de identiteit nog niet is vastgesteld. Deze probeerde na ontdekking te ontkomen door in een sloot te springen en daar weg te zwemmen. De beginnende brand in de bouwkeet werd door de brandweer in de kiem gesmoord. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek vast. Dankzij de alertheid van een buurtbewoonster, zij belde de politie nadat zij op het bouwterrein geluiden had gehoord, wist de politie de twee in te rekenen en werd voorkomen dat het vuur in de bouwkeet zich kon uitbreiden.

Lisse Aanrijding Een 62 jarige man uit Lisse is woensdag 11 april rond 11.00 uur op de Heereweg gewond geraakt toen hij botste tegen een openzwaaiend portier van een net geparkeerde auto. Die auto werd geparkeerd door een 38 jarige man uit Den Haag en zijn bijrijder, een 26 jarige vrouw, deed het portier open aan de kant van het fietspad waar de bromfietser juist passeerde. Met beenletsel is de Lissenaar overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Lisse Man met inbrekerswerktuigen aangehouden De politie heeft donderdag 12 april rond 03.45 uur op de Bondstraat een 57 jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man bleek in zijn auto inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Kort voor dit aantreffen had de politie een melding gekregen dat er werd ingebroken in een cafetaria aan de Kanaalstraat. De daders waren gevlogen. De politie controleerde op de Bondstraat de auto waarin de werktuigen werden gevonden. De Amsterdammer is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Verdachten van inbraak aangehouden De politie heeft woensdagavond 11 april rond 23.55 uur in een studentenwoning aan de Morsweg een 27 jarige man uit Leiden en een 15 jarige jongen uit Roelofarendsveen aangehouden. De twee werden door bewoners in de keuken van de woning betrapt. Diverse etenswaren hadden ze klaar staan om mee te nemen. De gewaarschuwde politie kon de twee nog net op tijd op de binnenplaats van de woning aanhouden. Beiden zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

Leiden Conflict in verkeer De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 20 jarige vrouw uit Wassenaar. De vrouw wilde woensdagavond 11 april rond 22.25 uur met haar auto vanaf het terrein van een benzinestation de Hoge Rijndijk op rijden toen er een conflict ontstond met de bestuurder van een auto die het terrein op wilde rijden. Daarbij gaf de bestuur de vrouw een klap in haar gezicht. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Leiderdorp Aanrijding Een 21 jarige scooterrijder uit Leiderdorp is woensdagavond 11 april gewond geraakt bij een aanrijding met een auto die bestuurd werd door een 26 jarige vrouw uit Leidschendam. De aanrijding gebeurde rond 22.30 uur op de Schildwacht. Plotseling reed de scooterrijder daar vanaf het trottoir de weg op en kon de automobiliste hem niet meer ontwijken. Met been-, arm- en hoofdletsel werd hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Alphen a/d Rijn Verdachten poging diefstal fiets aangehouden De politie heeft woensdagavond 11 april drie mannen uit Alphen aan den Rijn van 19, 19 en 20 jaar aangehouden nadat zij waren betrapt bij het openzagen van een slot van een achter een benzinestation aan de Eisenhouwer staande fiets. Een getuige maakte daar rond 22.30 uur melding van. De politie trof de drie aan waarvan er twee bij het zien van de agenten vandoor gingen. Zij konden snel worden ingerekend. De ijzerzaag is inbeslaggenomen. De verdachten zitten voor het verdere onderzoek nog vast.

Alphen a/d Rijn Aanhoudingen voor diefstal mobiele telefoon De politie heeft woensdagavond 11 april twee jongen uit Boskoop van 15 en 16 jaar aangehouden die een mobiele telefoon hadden gestolen. De twee fietsen rond 18.30 uur over het fietspad langs de Boskoopseweg en zagen dat daar uit een auto een mobiele telefoon hing. Monteur die bezig waren met een reparatie aan de brug hadden hem daar even gehangen voor de voeding. De jongens pakten het toestel en fietsten er mee weg. Eén van de monteurs zag het gebeuren en ging er achteraan. De gewaarschuwde politie kon ze vervolgens aanhouden. Beide verdachten zitten nog vast.

Waddinxveen Ongeval Een 55 jarige motorrijder uit Boskoop is woensdagmiddag 11 april rond 17.15 uur gewond geraakt bij een ongeval met zijn motor. Op de Beijerincklaan kwam hij bij het remmen ten val. De doorschuivende motor raakte vervolgens nog een auto van een 58 jarige man uit Waddinxveen. Het slachtoffer is et letsel een duim en hand overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Goud.

Ouderkerk a/d IJssel Aanrijding De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een 58 jarige vrouw uit Ouderkerk aan den IJssel gewond raakte. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. De aanrijding gebeurde woensdag 11 april rond 15.50 uur op de Kerkweg. De vrouw fietste daar en passeerde een door een 41 jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel geparkeerde auto. Juist op dat moment werd het portier van de auto geopend. Onduidelijk is of de vrouw het portier heeft geraakt en daardoor te val kwam of door een schrikreactie. De politie hoopt dat getuigen daar meer duidelijkheid over kunnen geven. Getuigen kunnen bellen met de politie in Ouderkerk aan den IJssel via 0900-8844.

---------------------------------------- einde ochtendberichten -------------------------------------------

Aan de redacties /