Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 12-04-2007

Gestolen fiets

LEUSDEN- Op woensdagochtend werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 10.30 uur zagen agenten een 25-jarige man uit Leusden fietsen over de Zwarteweg. Toen de man de agenten zag draaide hij direct om en fietste hard weg. Dit rare gedrag verdiende uiteraard een controle en even verderop werd de man staande gehouden. Onderzoek wees uit dat fiets van diefstal afkomstig was.

Tas gestolen

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een tas uit een mandje gestolen. Omstreeks 14.00 uur fietste een 49-jarige vrouw uit Hoogland over de Kattenbroekerweg. Zij had haar tas in een mandje voorop haar fiets. Een scooter kwam langsrijden met twee opzittenden. Plotseling werd door de bijrijder de tas uit haar mandje gepakt. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Veel te veel

AMERSFOORT- Op woensdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 22.00 uur werd de 53-jarige man uit Amersfoort gecontroleerd op de Kapelweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau maar liefst 995 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.