Politie Haaglanden

Persberichten 12 april

Haaglanden, 12-04-2007

Peuter herenigd met oppas
Den Haag - Een 20-jarige medewerker van een kledingzaak aan de Vlamingstraat bracht op woensdag 11 april om 11.30 uur een tweejarig meisje naar het politiebureau. Zij was haar 51-jarige oppas uit Den Haag kwijtgeraakt. Gelukkig liepen twee politieagenten de oppas even later tegen het lijf en kon de peuter weer worden herenigd met de vrouw.

Meiden gaan op de vuist
Den Haag - Vier meisjes (18, 17 en 21 jaar) uit Den Haag zijn woensdag 11 april om 15.45 uur aangehouden op de Gedempte Gracht. Drie van hen waren met de vierde op de vuist gegaan, nadat laatstgenoemde verhaal kwam halen omdat zij tegen elkaar waren opgebotst. Alle vier kregen een proces-verbaal voor vechten op straat.

Afrekenen met vals geld
Den Haag - Een 21-jarige Hagenaar die woensdag 11 april om 17.40 uur zijn boodschappen in een supermarkt aan de Wesselstraat wilde afrekenen met vals geld, is aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van drie valse biljetten van 50,-. De biljetten zijn in beslag genomen.

Man bijt controleur in oksel
Den Haag - Tijdens een controle in de tram op woensdag 11 april rond 17.00 uur beet een 21-jarige Hagenaar een 45-jarige controleur in zijn oksel. De 21-jarige had zijn kaartje niet goed afgestempeld en de controleurs vroegen om zijn identiteitsbewijs. Hier werkte de verdachte niet aan mee, omdat hij vond dat zijn kaartje wel in orde was. Tussen een controleur en de verdachte ontstond wat duw en trekwerk, waarbij de 21-jarige verdachte de controleur beet. Politieagenten namen de verdachte mee naar het politiebureau en onderzoeken de zaak.

Geëmotioneerde man vernielt ruit
Den Haag - De emoties van een 21-jarige Hagenaar liepen woensdag 11 april rond 19.00 uur hoog op, waardoor hij in de Deimansstraat een willekeurige fiets oppakte en deze met kracht tegen een ruit van een ook al willekeurige woning gooide. Hierdoor sneuvelde de ruit en rende de verdachte weg. Door het goed opgegeven signalement kon de politie de man in de omgeving aanhouden. Hij vertelde door slecht nieuws zijn emoties even niet te baas was en bekende de vernieling. De verdachte vergoedt het schadebedrag van 160.

Minderjarige rijdt jongetje aan
Den Haag - Een 9-jarige jongetje uit Den Haag raakte bij een aanrijding op woensdag 11 april rond 21.00 uur gewond. Een 16-jarige Hagenaar had de auto van zijn vader zonder toestemming meegenomen en reed op de Steenwijklaan het slachtoffertje aan. De jongen stond met zijn fiets op de stoep toen de 16-jarige chauffeur achteruit tegen hem aanreed. Het slachtoffer viel en raakte lichtgewond aan zijn been en arm. De politie gaf de verdachte een proces-verbaal voor joyriding.

Nep glazenwasser berooft bejaarde
Den Haag - Een 93-jarige man uit Den Haag schrok woensdag 11 april rond 16.00 uur wakker van de deurbel. Voor de deur van zijn woning aan de Den Helderstraat stond een man die zich voordeed als de glazenwasser en zei dat hij geld op kwam halen. Het slachtoffer liet hem binnen en ging geld pakken om te betalen. Toen hij wilde betalen, griste de verdachte het geld uit de handen van het slachtoffer en ging er vandoor met al het geld van de bejaarde man. De verdachte was een blanke man, mager postuur met een ingevallen gezicht. Hij droeg een beige jas en een groen petje. Heeft u informatie die de politie helpt bij de opsporing van de verdachte? Belt u dan met de recherche van politiebureau Zuiderpark via: 0900-8844.

Hennep op zolder
Den Haag - Politieagenten controleerden woensdag 11 april rond 14.30 uur een woning aan de Sandersdijk, omdat het vermoeden bestond dat hier een hennepkwekerij zou zitten. De agenten betraden de woning en troffen op zolder 160 hennepplanten aan. De politie nam alle goederen en de planten in beslag en doet onderzoek naar de identiteit van de eigenaar.

Jeugdige woninginbrekers aangehouden
Den Haag - De politie hield op woensdag 11 april om 12.15 uur in de Noorderbeekdwarsstraat twee Hagenaars (15 en 16 jaar) aan. Een 29-jarige getuige belde de politie toen hij zag dat twee personen inbraken in de woning. Agenten gingen naar de woning ter plaatse en hielden beide jeugdige inbrekers aan. De jongeren zijn in verzekering gesteld voor nader verhoor ingesloten.

Vier keer kop-staart
Leidschendam - Politieagenten reageerden samen met de GGD woensdag 11 april om 16.15 uur op een melding van een kop-staart aanrijding op de N14 in de buurt van het Temaculaplein. Daar waren vier auto's op elkaar gebotst nadat de eerste auto niet tijdig kon remmen toen het verkeer voor hem plotseling afremde. Niemand raakte gewond.

Twee winkeldieven tegen de lamp
Rijswijk - Beveiligingsmedewerkers van een winkel in huishoudelijke artikelen in winkelcentrum 'In de Boogaard' droegen woensdag 11 april twee keer een winkeldief over aan de politie. Een 45-jarige Haagse wilde zonder langs te kassa te gaan de winkel verlaten met schoonmaakdoekjes ter waarde van 8,- en een 13-jarige jongen uit Den Haag vond twee knuffelbeertjes zo leuk dat hij ze meenam zonder te betalen. De jongen werd doorverwezen naar Halt. De vrouw werd ingesloten om dat er nog meerdere zaken voor haar openstonden.

Scooterrijder gewond
Naaldwijk - Een 21-jarige scooterrijder uit Naaldwijk verleende woensdag 11 april rond 07.00 uur op de Hoogwerf geen voorrang aan een bestelbusje. De scooterrijder viel en brak daarbij vermoedelijk zijn schouder. Hij werd vervoerd naar een ziekenhuis.