Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Jaarverslag Politie op internet                           |
Het jaarverslag 2006 van de politieregio Noord- en Oost-Gelderland is voor het eerst "online" te vinden op de site www.jaarverslagpolitienog.nl of via de politiesite. Inwoners, bestuurders en ondernemers uit de politieregio en uiteraard ook andere geïnteresseerden buiten dit gebied kunnen vanaf heden het jaarverslag 2006 online bekijken. "Onze politieregio zet hiermee en belangrijke stap om nog transparanter te kunnen zijn over onze resultaten en inspanningen", aldus de korpschef Mevrouw A. Roelofs.

"Tot nu toe deden we dit via onze persoonlijke contacten, via nieuwsberichten, brochures en natuurlijk onze internetsite. Het jaarverslag online is hierin een belangrijke uitbreiding", zegt de politiechef.

In de vernieuwende vormgeving van het "online jaarverslag" kunnen bezoekers zelf bepalen hoe ze op zoek gaan naar gebeurtenissen en cijfers. Alle informatie wordt namelijk ontvangergericht aangeboden. Aan de hand van een aantal thema's (zoals inbraak en diefstal, verkeer etc.) en bepaalde typen informatie (bv gebeurtenissen, cijfers en beleid) informeren we op gemeentelijk niveau over gebeurtenissen en resultaten.

Op deze manier kunnen de inwoners uit de regio meekijken hoe de politie Noord- en Oost-Gelderland het afgelopen jaar samen met haar inwoners en partners in veiligheid als brandweer en GHOR en anderen gewerkt heeft aan een veilige en leefbare woonomgeving.

De komende tijd wordt het publiek middels een uitgebreide campagne geïnformeerd over het online jaarverslag.

Het online jaarverslag is te vinden onder www.jaarverslagpolitienog.nl of via www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland


---

Nanda Redder Communicatie adviseur Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Tel: 055 5486342

---- --