Gemeente Gouda


grote stap richting nieuw hart gouda oost
(11-4-2007)

Het nieuwe centrum van Gouda Oost is weer een stap dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders en de wooncorporatie Woonpartners Midden-Holland hebben besloten een voorovereenkomst te onderteken waarin beide partijen zich vastleggen om samen de herontwikkeling van het centrumgebied in Gouda Oost op te pakken. De voorovereenkomst wordt ondertekend door wethouder Wijkontwikkeling Siebe Keulen en de directeur-bestuurder van Woonpartners René Mascini.

Woonpartners heeft al eerder aangegeven te willen investeren in de centrumontwikkeling Gouda Oost en daarmee ook in de brede school Gouda Oost.

Beide partijen stellen zich tot taak het centrum in Gouda Oost te ontwikkelen. Daar komen een brede school, een sociaal cultureel centrum, een sportzaal, een buurtservicecentrum en gezondheidscentrum, diverse winkels en woningen. Ook wordt het gebied rondom het nieuwe centrum heringericht.

De ontwikkeling van een nieuw centrum voor Gouda Oost is vanaf het eerste moment van planontwikkeling . in nauwe samenspraak met bewoners van Gouda Oost, direct omwonenden en betrokken organisaties opgepakt.

De periode tot en met september benutten de gemeente en Woonpartners om de samenwerking verder gestalte te geven en diverse onderzoeken en procedures te starten. Alle uitkomsten worden verzameld in een gebiedsontwikkelingsplan. Dit wordt uiteindelijk vastgelegd in een definitieve samenwerkingsovereenkomst.

In het kader van de wijkontwikkeling zijn samen met de bewoners plannen gemaakt voor de herontwikkeling van het centrumgebied in Gouda Oost. Wijkontwikkeling is een samenwerking tussen de gemeente en de beide wooncorporaties in Gouda. Sinds 2000 werken zij aan het verbeteren van de leefbaarheid in Gouda Oost en Korte Akkeren.