Gemeente Nuth



Limburgs Next Topmodel

Gisteren is in Heel het model IBRAHYM gepresenteerd aan specialisten uit de Limburgse waterwereld.
IBRAHYM bevat een simulatiemodel voor grond- en oppervlaktewater dat de werkelijkheid zeer dicht benadert. Het beschrijft niet alleen de situatie op een bepaald tijdstip, maar ook de wijze waarop de situatie verandert en zich ontwikkelt in de loop van de tijd. Hierdoor wordt op een snelle manier inzichtelijk wat voor effect een maatregel heeft op het watersysteem. IBRAHYM ondersteunt bij het vaststellen van het GGOR en het toetsen van vergunningsaanvragen voor onttrekkingen. Het rekenmodel is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de waterschappen Peel en Maasvallei en Roer en Overmaas, de WML en de Provincie Limburg.

Informatiemiddeg Greenport/Klavertje vier

In een gebied dat zich uitstrekt van Veghel via Venlo tot Düsseldorf wordt onder de naam Greenport Venlo samengewerkt aan één gezamenlijk doel: de toekomst van deze regio nóg gezonder, groener en economisch sterker maken. Voor de ruimtelijke ontwikkelingen in `Klavertje 4', het hart van dit gebied bij klaverblad Zaarderheiken, bereiden zes overheden samen de weg: de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas, Maasbree en Sevenum, de Provincie Limburg en het Rijk. Enkele onderdelen uit het totaalprogramma voor dit gebied komen al op korte termijn aan bod.
Als voorbereiding op de plannen voor dit hart van Greenport Venlo is er een informatiemiddag voor geïnteresseerden in de toekomst van dit gebied. De middag vindt plaats op zaterdag 14 april, van 13.00 tot 16.00 uur in het gebouw van de veiling Flora Holland, Venrayseweg 214, Venlo. Voor meer informatie zie: www.greenportvenlo.nl.