Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 12-04-2007

Twee autokraken

UTRECHT Dankzij de melding van een getuige kon in de vroege nacht van woensdag 11 op donderdag 12 april een autokraker worden aangehouden.

Rond 03.50 uur zag een getuige dat een man op de Oltmansstraat in een auto aan het inbreken was en belde de politie. Agenten troffen de verdachte op het Wolff en Dekenplein aan en hij werd aangehouden. Hij had twee autoradios bij zich. Uit onderzoek bleek dat hij ook een auto aan de Van der Palmstraat had opengebroken. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Deur

UTRECHT In de late avond van woensdag 11 april zorgden twee jongemannen voor consternatie op de Pionstraat.

Rond 23.45 uur belden twee mannen bij een woning aan de Pionstraat aan en schopten vervolgens hard tegen de voordeur. De bewoner antwoordde hen door een raam en zij bleken verkeerd te zijn. Later bleek dat de deur was ontzet. De jongemannen belden vervolgens bij een andere woning aan en bedreigden daar verbaal een bewoonster. Daarna gingen zij er in een auto vandoor.

Politiemensen zagen de auto op de Linschotensingel rijden, maar bij het zien van de politie ging de bestuurder ervandoor. Op de Rijnlaan verloren de achtervolgende agenten het zicht op de auto. Op het Westplein werd de auto weer gesignaleerd en werd het voertuig klemgereden. De beide inzittenden, 19 en 25 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. Zij zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Bedreiging

UTRECHT Een 40-jarige man uit Utrecht werd op woensdagavond 11 april aangehouden voor bedreiging van omstanders en politiemensen.

Rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat de man op de Tiberdreef en omgeving omstanders bedreigde. Eén van hen zou hij zelfs hebben gedreigd dood te schieten. Tevens zou hij midden op de weg staan en het verkeer hinderen.

Op de Margaretha van Parmadreef troffen agenten de verdachte aan. Hij dreigde de agenten neer te schieten. In de plastictas die hij bij zich had, waren de contouren van een voorwerp te zien, die mogelijk de loop van een vuurwapen konden zijn. De agenten klikten daarop de clips van hun holster los om indien nodig hun pistool te kunnen trekken. Zij riepen dat hij de tas moest laten vallen, maar in plaats daarvan rende hij weg. De agenten gingen achter hem aan, wisten hem tegen de grond te werken en te boeien. In de tas bleek een fles sterke drank te zitten.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor bedreiging opgemaakt.

Bewusteloos

UTRECHT Op woensdagavond 11 april raakte een man bewusteloos als gevolg van een mishandeling.

Rond 21.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op de La Croixstraat op straat zou liggen en in elkaar zou zijn geslagen. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 37-jarige man uit Utrecht aan. Hij was weer bij kennis en aanspreekbaar. Het slachtoffer kon niet vertellen wie hem had mishandeld en wat er was gebeurd. Een getuige verklaarde dat het slachtoffer met zijn hoofd tegen een container was geslagen en enige minuten buiten bewustzijn was geweest.

De Utrechter werd voor nader onderzoek per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis gebracht. Hem is verzocht na behandeling aangifte te komen doen, zodat de politie het onderzoek op kan pakken.

Mishandeld

UTRECHT Een 22-jarige vrouw uit Utrecht werd op woensdag 11 april mishandeld door drie andere vrouwen.

Rond 17.30 uur kreeg de vrouw op de Lange Elisabethstraat ruzie met drie vrouwen. De aanleiding zou een conflict uit het recente verleden zijn. De vrouw liep klappen op en er werd aan haar haren getrokken. Het slachtoffer liet daarbij haar telefoon vallen, die door één van de vrouwen werd gestolen. De Utrechtse deed aangifte van de mishandeling en diefstal. De politie stelt een onderzoek in.

Steekt iets roods uit uw gulp

UTRECHT Een 36-jarige Spanjaard bleek op woensdag 11 april een aparte plek te hebben om zijn buit te verstoppen.

Rond 16.50 uur wilde de man een winkel aan de Seinedreef verlaten. Daarbij ging echter het alarm van een beveiligingspoortje af. Twee personeelsleden hielden de man staande en spraken hem aan. Daarbij zag één van de medewerkers dat de man zijn gulp open stond en daar iets roods uit stak. De medewerker had direct de indruk dat de verdachte daar zijn buit had verstopt en hield hem aan.

Agenten kwamen ter plaatse. Het rode voorwerp bleek een brandblusser te zijn. Tevens werd in zijn éne mouw een rol ducktape aangetroffen en in de andere een tubetje secondelijm. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen de Spanjaard wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft op woensdag 11 april een grote verkeerscontrole op de Knipstraat gehouden.

De controle werd uitgevoerd door politiemensen van het district Paardenveld, ondersteund door motoragenten uit meerdere districten en in samenwerking met de Douane, Belastingdienst, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Verkeerspolitie Utrecht.

Door de motoragenten werden 70 voertuigen naar de controleplaats geleid. Er werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor: autogordel (22), onverzekerd (6), geen apk (5), niet handenvrij bellen (3) en door rood licht rijden (13).

Tien taxis werden aan een controle onderworpen. Daarbij werd bekeurd voor: werkmap niet ingevuld (3), geen rittenstaat (1), geen chauffeurspas (1), ongeldige werkmap (2) en een verlopen apk.

Problemen met ex

UTRECHT Een man ging op woensdag 11 april zijn ex-vriendin, haar moeder en oma te lijf.

Rond 15.15 uur bevond een 18-jarige vrouw uit Utrecht zich met enkele familieleden in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg. Plotseling zag zij dat een ex-vriend van haar, een 19-jarige man uit IJsselstein, de winkel binnenkwam. Eerst schold hij de moeder van de vrouw uit en pakte haar beet. Vervolgens schopte hij de 18-jarige vrouw hard en daarna pakte hij de oma beet en gaf haar een zet. Daarna verliet hij de winkel.

Gewaarschuwde politiemensen keken in de omgeving naar de verdachte uit. Hij werd in een steeg aan de C. van Maasdijkstraat aangetroffen en aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. De 18-jarige vrouw deed aangifte.

Verdachte door bus aangereden

UTRECHT Aan het begin van woensdagmiddag raakte een jongeman gewond toen hij door een bus werd aangereden.

Rond 12.20 uur stak een jongeman, 18 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, op het Stationsplein plotseling tussen twee geparkeerde bussen door de rijbaan over. Daarbij werd hij aangereden door een bus en liep een grote hoofdwond op. Het slachtoffer werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar opgenomen.

Ter plaatse van het ongeval werden agenten aangesproken door twee jongemannen. Zij verklaarden dat het slachtoffer en een tweede verdachte die ochtend op de Mahoniestraat een mobiele telefoon van hen hadden gestolen. Zij wezen daarbij een omstander aan als de tweede verdachte. De politiemensen hielden daarop deze verdachte, een 21-jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel, aan.

De tweede verdachte is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Hij bekende samen met het slachtoffer de gsm te hebben gestolen. Hij is in verzekering gesteld.

Bazin mishandeld door bazin

UTRECHT Een 27-jarige vrouw uit Utrecht werd door de bazin van twee honden mishandeld.

De vrouw liet rond 11.00 uur haar hond uit op de Slotemaker de Bruinestraat uit. Daar werd haar hond aangevallen door twee Boxers. Omdat zij haar hond beten, pakte de vrouw haar hond op, maar de dieren bleven aanvallen en beten de vrouw in haar arm. Door haar jas liep zij daarbij geen letsel op. Omdat de honden agressief bleven, gaf zij ter bescherming van haar hond en zichzelf één van de boxers een schop.

Vlak daarna zag zij plotseling een vrouw verschijnen, kennelijk de eigenaresse van de Boxers. De Utrechtse kreeg een klap tegen haar hoofd en viel verdoofd op de grond. Vervolgens werd zij terwijl zij op de grond lag, nog geschopt en/of geslagen. Ook de boxers gaven het niet op en vielen nogmaals de hond aan. Hun bazin riep nog je moet mijn honden niet schoppen en gaf het slachtoffer nogmaals enkele klappen. Gelukkig kwam op dat moment een bekende van het slachtoffer langs en ging de verdachte ervandoor. Het slachtoffer liep meerdere pijnlijke plekken op en deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.