Gemeente Coevorden

Handhaving op reclame-uitingen gaat door

Binnen het handhavingsbeleid van de gemeente Coevorden heeft het verwijderen van illegaal geplaatste reclame-uitingen een hoge prioriteit gekregen.
Om die reden hebben wij in de Coevorden HuisAanHuis van 11 en 18 oktober 2006 alle eigenaren van illegaal geplaatste reclame-uitingen (verwijsreclame voor commerciële doeleinden/ handelsreclame, aankondigingen voor evenementen en festiviteiten) gevraagd deze te verwijderen en verwijderd te houden of een aanvraag om een vergunning (als een legalisatie mogelijk is) in te dienen.

Vanaf november 2006 hebben wij meer dan honderd illegaal geplaatste reclame-uitingen van gemeentegronden verwijderd. Tegelijkertijd hebben wij handhavingtrajecten opgestart tegen personen die illegaal een reclame-uiting op particuliere gronden hebben geplaatst.

Hoe gaan we verder?

Illegaal geplaatste reclame op gemeentegronden Binnen een week na deze publicatie gaat de gemeente samen met de Stichting Veiligheidszorg Drenthe verder met het verwijderen van alle illegaal geplaatste reclame op gemeentegronden. Deze reclame-uitingen worden opgeslagen bij het afvalscheidingstation Fort Verlaat (Morseweg 2, Coevorden). Eigenaren van de reclame-uitingen worden in gelegenheid gesteld om na betaling van de verwijderingkosten, de reclame-uiting op dit adres af te halen.

Illegaal geplaatste reclame op overige gronden Van illegaal geplaatste reclame-uitingen op particuliere gronden zullen wij per geval beoordelen of de betreffende reclame-uiting kan worden gelegaliseerd. Wanneer legalisatie niet mogelijk is, zal de eigenaar van de grond worden aangeschreven het reclamebord te verwijderen.

Wij verzoeken alle eigenaren van illegaal geplaatste reclame-uitingen om vooruitlopend op de hierboven genoemde gemeentelijke acties, de reclame-uiting zelf te verwijderen en verwijderd te houden.

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Publieksafdeling, Loket Bouwen en Wonen, telefoonnummer 0524-598120.