Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 12-04-2007

Bromfietsbestuurster gewond bij aanrijding
KLAZIENAVEEN Woensdagmiddag raakte een 16-jarige uit Weiteveen afkomstige bestuurster van een bromfiets gewond bij een aanrijding. Op de kruising van de Dordsedijk met de Derksweg werd haar geen voorrang verleend door een 33-jarige autobestuurster uit Klazienaveen. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. (07-129988)

Politie bekeurt beginnend bestuurder
PEIZE In de nacht van woensdag op donderdag bekeurde de politie een 22-jarige inwoner van Peize. De man werd op De Pol als autobestuurder aan de kant gezet. Deze beginnend bestuurder bleek onder invloed, 105 ug/l, te zijn. (07-130096)

Politie houdt onder invloed verkerende moeder en zoon aan WIJSTER Een 19-jarige inwoner van Spier is in de nacht van woensdag op donderdag samen met zijn 52-jarige moeder aangehouden. De jongeman die door een taxi van Groningen naar Wijster was vervoerd wilde daar geld pinnen om de chauffeur te betalen. Na het uitstappen verdween de klant. Nadat de chauffeur de politie had ingeschakeld trof deze een auto op de Esstraat aan met daarin de moeder van de jongeman achter het stuur. Haar zoon zat naast haar. Na controle bleek de vrouw onder invloed te verkeren, 495 ug/l. Zij werd bekeurd. De taxirit werd door moeder betaald. Haar zoon kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. (07-130104)

Bedrijfsinbraak
HOOGEVEEN Woensdagavond werd er ingebroken in een bedrijf aan de Edisonstraat. Door een raamkozijn te vernielen kon men binnenkomen. De buit bestond uit een kluis met daarin diverse documenten en toebehoren en een geldkistje met een onbekend geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in. (07-130082)

Winkeldiefstal
EMMEN Een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd woensdagmiddag aangehouden terzake winkeldiefstal. De man trok in een paskamer van een winkel aan het Mondriaanplein, twee uit de winkel meegenomen shirts over elkaar aan. Hierna verliet hij zonder te betalen de winkel maar werd buiten door oplettend personeel in de kraag gegrepen. Hij bekende de diefstal. Hierna werd de man opnieuw aangehouden omdat hij nog 21 dagen moet zitten. (07-130013)

Werknemer aangehouden terzake verduistering
EMMEN Woensdagavond werd een 15-jarige knaap uit Emmen aangehouden terzake verduistering. De verdachte nam bij zijn werkgever, een Videotheek aan de Wilhelminastraat, zonder te betalen een DVD mee. Er werd een Halt proces-verbaal opgemaakt. (07-130033)

Ernstige mishandeling buschauffeur door passagier ASSEN Een 58-jarige buschauffeur is woensdagavond omstreeks 18.00 uur mishandeld door een hem onbekende jongeman. Toen de buschauffeur op de kruising van de Groen van Prinstererlaan met de Europaweg-West stopte om een passagier voor uit de bus te laten stappen, kreeg hij van deze man een klap in zijn gezicht. Hierna liep de dader de bus uit en rende weg. De chauffeur moest zich onder doktersbehandeling laten stellen in het WZA. Bij hem werd ernstig hoofdletsel geconstateerd. Volgens getuigen gaat het om een 19 a 20 jarige man, Moluks uiterlijk, zwart kort haar en ongeveer 1.75 lang. De man droeg een zwarte jas met capuchon en droeg sportschoenen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. (07-130034)

Politie houdt meisje aan voor mishandeling
GIETEN Een 17-jarige meisje uit Gieten is woensdagavond aangehouden terzake mishandeling van twee personen. Een bewoonster van Ekkelwal zag dat de verdachte in haar tuin een 15-jarige knaap uit Gieten mishandelde. Toen de vrouw het vechtende duo uit haar tuin wilde hebben er daar iets van zei, kreeg ze een klap van de dader. Hierna werd de politie ingeschakeld die de verdachte heeft aangehouden. Ze werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. (07-130047)

Huiselijk geweld
BARGER COMPASCUUM Een 33-jarige man uit Venlo is woensdagavond aangehouden terzake huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 33-jarige vriendin te hebben mishandeld. De man werd ingesloten. Onderzoek volgt. (07-130029)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280