Politie Groningen

Donderdag 12 april 2007

Provincie Groningen, 12-04-2007

Groningen: tiener steekt bankje in de brand

De politie heeft woensdagavond een 13-jarige jongen uit Groningen bekeurd omdat hij in de Ypemaheerd een bankje in brand had gestoken. Surveillerende agenten zagen het half verbrande straatmeubilair en spraken twee jongens aan die er vlakbij stonden. De 13-jarige gaf al gauw toe dat hij verantwoordelijk was voor het verbrandde bankje. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: beboet voor overbelading

Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit Harkstede is woensdagmiddag op de Sontweg bekeurd, omdat zijn vrachtwagencombinatie te zwaar beladen was. Nadat de combinatie op de weegbrug was gecontroleerd, bleek dat de combinatie bijna 6.000 te zwaar was. Dit betekende een overbelading van 30 procent. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist gooit ruiten in

De politie heeft woensdagavond in de Oude Stationsstraat in Groningen een 34-jarige automobilist uit Kolham aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid door de stad rijden en gingen achter hem aan. Op de Stationsstraat reed hij door rood licht. Nadat agenten de automobilist een stopteken gaven, zette de man zijn auto langs de kant van de weg. De agenten roken vervolgens een alcohollucht en namen hem mee naar het bureau. Daar bleek dat de man eerder die avond enkele ruiten had ingegooid bij een pand aan het Gedempte Zuiderdiep. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Bornholmstraat in Groningen, heeft de politie woensdagmiddag 50 bekeuringen uitgeschreven. Er werd met name gecontroleerd op aanhangwagens en papieren. Vooral het niet bij zich hebben van de juiste papieren werd meermalen geconstateerd (13x). Voor het vervoeren van losse, mogelijk afvallende lading werden 10 bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten bleken niet in het bezit te zijn van de benodigde rijbewijzen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Onnen, Dorpsweg: aantal geregistreerde voertuigen: 357, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal: vrouw gewond na aanrijding met lantaarnpaal

Een 43-jarige automobiliste uit Stadskanaal is woensdagmorgen op het Bakboord in haar woonplaats gewond geraakt. De vrouw verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en raakte daardoor een lantaarnpaal. Vervolgens sloeg de auto over de kop. De vrouw is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Uithuizen/Sappemeer: rijbewijzen ingenomen

De politie heeft woensdagmiddag op de N363 bij Uithuizen het rijbewijs van een 42-jarige motorrijder uit die plaats ingenomen. De man reed 150 km/u en dit betekende een overschrijding van 70 km/u.

Op de Vosholen in Sappemeer moest een 29-jarige automobilist uit Hoogezand zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 109 km/u binnen de bebouwde kom.

Delfzijl: onderzoek bij afvalbedrijf

Het Regionaal Milieuteam in Groningen is samen met de waterpolitie van het Korps Landelijke Politie Diensten een onderzoek begonnen naar mogelijke milieuovertredingen door een bedrijf in Farmsum. Bij het betreffende bedrijf in afvalverwerking zou onder meer sprake zijn van het onzorgvuldig omgaan met de regelgeving voor het chemisch verontreinigd afval. Een deel van de administratie is woensdag in beslag genomen. Op het bedrijfsterrein is een aantal monsters genomen dat nader wordt onderzocht. Bij een wasplaats bleek de afvoerput niet op de riolering aangesloten.