Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Den Haag, 12 april 2007

Genomineerden NBL Award 2007 bekend

Vandaag heeft Nederland BreedbandLand de drie genomineerden bekend gemaakt voor de NBL Award 2007. Op 24 mei 2007 wordt uit deze drie genomineerden de winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijk galadiner. Dan worden ook de winnaars gepresenteerd van de andere Nationale ICT Awards: de Aanbesteding Award, de ICTRegie Award en de InnovatieSalon Award. De Nationale ICT Awards worden mogelijk gemaakt door Nederland BreedbandLand, het ministerie van Economische Zaken, ICTRegie en ICT~Office.

Nederland BreedbandLand (NBL) wil innovatie versnellen in maatschappelijke en economische sectoren door gebruik te maken van de mogelijkheden die breedband biedt. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de 'koplopers' in een sector. Door koppeling of verbreding van hun projecten vindt opschaling plaats naar nationaal niveau. In aansluiting op deze werkwijze is de NBL Award in het leven geroepen, als erkenning voor de meest aansprekende 'witte raaf' uit één van de actielijnen van Nederland BreedbandLand, gezondheidszorg, onderwijs, MKB, mobiliteit, regionale ontwikkeling en in het thema Nomadisch werken, . Dit jaar hebben de juryleden van NBL de volgende drie initiatieven genomineerd:


1. Jobklas methodiek van Case Builders: een extra leerjaar voor leerlingen, vaak zonder startkwalificatie of eerder uitgevallen worden voorbereid op een entree in de arbeidsmarkt. Dit gebeurt door een succesvolle combinatie van e-Learning, games, challenges, intensieve e-Coaching, teambuilding en een zeer doeltreffende test- en matchprogramma. De Jobklas methodiek is geschikt voor voortgezet en beroepsonderwijs;


2. Breedbanddiensten voor Zorg, Welzijn en Veilig Wonen in de gemeente Delft, zoals interactief videocontact met medische hulpverleners en mantelzorgers en het inrichten van zogenoemde comfort- en veiligheidsdiensten voor wonen, zorg en welzijn. Samenwerkende partners:
- Zorginstellingen Pieter van Foreest en Careyn
- Zorgverzekeraar DSW

- Woningcorporatie Vestia (Vermeertoren) en Vidomes
- Stichting Ouderenwerk Delft

- Gemeente Delft


3. Business Point M van Mercure Hotels, een functionele werk- en ontmoetingsplek voor onderweg als breedbandantwoord op de gevolgen van fileleed, gesitueerd langs belangrijke snelwegen. Een nieuwe vorm van horeca- en facilitaire dienstverlening aan nomadische werkers die inmiddels op tien plekken in Nederland wordt aangeboden door Mercure Hotels.

De Nationale ICT Awards hebben als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het imago van ICT in bedrijfsleven, non-profit en overheid. Het evenement verbindt tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT-toepassingen in maatschappelijke en economische sectoren.

Het NBL is een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheid en bedrijfsleven, dat maatschappelijke en economische sectoren stimuleert en helpt beter en slimmer gebruik te maken van breedband. Het NBL is actief in gezondheidszorg, onderwijs, MKB, mobiliteit, regionale ontwikkeling en in het thema Nomadisch werken.

Meer informatie over de Nationale ICT Awards 2007 is te vinden op www.ictawards.nl en op de website van het NBL: www.nederlandbreedbandland.nl.

Noot aan de redactie (