Gemeente Echt-Susteren


Museum van de Vrouw brengt nieuwe zomertentoonstelling

Het Museum van de Vrouw belicht de geschiedenis van de vrouw. Naast een boeiende vaste collectie, biedt het museum verrassende thematentoonstellingen die nader ingaan op de positie van de vrouw door de eeuwen heen: in gezin, werk en samenleving. Museum van de Vrouw is een aanrader voor vrouwen én mannen en voor jong en oud. De nieuwe zomer tentoonstelling loopt van zondag 1 april tot 1 oktober 2007.

Rode kool met appeltjes... maar niet op maandag!

Want rode kool op maandag betekende ruzie in huis. De thuisverwerking van groenten en fruit was niet alleen een kwestie van het uitvoeren van conserveringstechnieken als wecken, zouten en inmaken op azijn. Het was van groot belang om te kunnen overleven, de winter door te komen. Van de moestuin tot de keukentafel, van de kelder tot vlaaien bakken. Het maakte deel uit van het dagelijkse leven dat werd omgeven door geloof, bijgeloof en tradities. Tradities die werden doorgegeven van moeder op dochter.

De zomerse tentoonstelling `Rodekool met appeltjes' in het Museum van de Vrouw geeft een vrolijk overzicht van een van de belangrijkste huisvrouwentaken.