Gemeente Hengelo

Informatieavond Beckum en Oele goed bezocht

Woensdag 11 april vond een informatieavond plaats over de concept structuurvisie Beckum en Oele. Burgemeester en wethouders van Hengelo gaven de concept-structuurvisie Beckum en Oele onlangs vrij voor inspraak. Het document ligt tot en met 22 mei ter inzage in het stadhuis en in het stadskantoor in Hengelo en bij Het Kniphoes, de kapsalon in Beckum. De structuurvisie is ook digitaal beschikbaar, klik hier om de structuurvisie te bekijken. Iedereen die het aangaat kan de visie nu lezen en, als daarvoor aanleiding is, er schriftelijke vragen over stellen. Ruim 120 personen maakten gebruik van de uitnodiging om de informatieavond te bezoeken.

Toelichting structuurvisie

Tijdens de informatieavond werd de structuurvisie gepresenteerd en toegelicht. Wethouder Janneke Oude Alink, die wethouder Guido Weber tijdens deze bijeenkomst verving, ging in haar openingswoord in op de aanleiding voor het maken van deze structuurvisie. De leefbaarheid van Beckum staat onder druk omdat het ontbreekt aan een echt dorpshart, en er zijn verouderde locaties die niet meer voldoen aan de eisen van de tijd. Ook ontbreekt het Beckum aan dynamiek: er wordt te weinig woningbouw gepleegd om de leefbaarheid van uw dorp ook in de toekomst te waarborgen, zei Oude Alink in haar inleiding. Voor Oele en het omringende landschap is de uitdaging de bestaande waarden te behouden en te versterken, waarbij de ruimtelijke ontwikkeling een bijdrage moet leveren aan de landschappelijke kwaliteit en noaberschap. De structuurvisie werd vergeleken met een houtskoolschets voor de ruimtelijke ontwikkeling van Beckum en Oele op de langere termijn. Als het proces voorspoedig verloopt wordt de structuurvisie in juli aan de gemeenteraad voorgelegd, waarna er concrete plannen voor uitwerking kunnen worden gemaakt.

Vragenrondje

De deelnemers aan de informatieavond maakten van de gelegenheid tot vragenstellen goed gebruik. Veel vragen betroffen de toekomstige sportvoorzieningen in Beckum, maar ook werden vragen gesteld over de stand van zaken m.b.t. het woonzorgcomplex, de barrière die de Haaksbergerstraat vormt en de toekomstige ontwikkelingen van het omliggende wegennet, Annink Pot en de camping.

De informatieavond op 11 april in het Wapen van Beckum werd goed bezocht