Politie Midden- en West Brabant

Opsporen doe je samen!

TILBURG, 12 april 2007

Bureau Brabant
Opsporen doe je samen!

Bureau Brabant is het wekelijkse tv-programma dat zich regionaal richt op opsporing van strafbare feiten en daarbij graag úw hulp inschakelt. Het 'Brabantse Opsporing Verzocht' is een initiatief van de drie Brabantse politiekorpsen, het Openbaar Ministerie en Omroep Brabant. In 2006 is in totaal 32% van de op tv behandelde zaken opgelost door de hulp van de burger.

Dit 'broertje' van het landelijke Opsporing Verzocht richt zich specifiek op de gebeurtenissen die in de provincie Noord-Brabant zijn gebeurd. Samen met u proberen we onze provincie veiliger te maken door zoveel mogelijk zaken op te lossen.

Gerda Preusting (links) en Carla van Loon presenteren samen Bureau Brabant

Selectie
Wekelijks maakt de politieproducer samen met de politiekorpsen een selectie van actuele zaken waarin extra hulp nodig is. Van een aantal zaken maakt het team een complete reconstructie. Bij andere zaken worden soms alleen fotos getoond waarop verdachten duidelijk herkenbaar zijn. Naast opsporing is er tijd voor items die informatie geven over specifieke onderwerpen. Bijvoorbeeld bereikbaarheid van de politie, vakantieverkeer of een kijkje achter de schermen bij de politie.

Tips
Als u tijdens de uitzending belt komt u in gesprek met een politiemedewerker. Aan hem of haar kunt u alle informatie over het onderwerp kwijt. Mocht het zo zijn dat u de informatie liever in een persoonlijk gesprek toelicht, dan kunt u een afspraak maken om uitvoeriger over het onderwerp te praten. Alle tips en andere opmerkingen worden na de uitzending uitvoerig onderzocht. De resultaten hiervan maakt de politie bekend via de internetsite van Bureau Brabant en ook regelmatig via persberichten.

Informatie
Bureau Brabant is elke maandag om 19.00 uur te zien bij Omroep Brabant. De uitzending wordt op dinsdag herhaald. Carla van Loon presenteert het programma samen met politieproducer Gerda Preusting. Tijdens de uitzending kunt u bellen met het gratis nummer: 0800 025 02 55. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de internetsite http://www.bureaubrabant.nl/.

Auteur: Enny de Wit