Gemeente Lansingerland


Tijdelijke verkeersmaatregel Boterdorpseweg

De Boterdorpseweg zal de komende jaren worden gereconstrueerd. Voor de reconstructie zijn voorbereidende werkzaamheden nodig waarvoor enkele verkeersmaatregelen moeten worden getroffen.

Van week 15 tot en met week 23 (9 april t/m 8 juni a.s.) worden (ondergrondse) transportleidingen verwijderd die langs de Boterdorpseweg liggen.

Om deze werkzaamheden mogelijk te maken en veilig te laten verlopen wordt de maximumsnelheid op de Boterdorpseweg in de bovengenoemde periode gesteld op 50 km/h. Deze maximumsnelheid geldt tussen de Schiebroekseweg en de Raadhuislaan.

Naast de aanpassing van de maximumsnelheid wordt het fietspad aan de zuidzijde van de weg (kant Wilderszijde) afgesloten. Ook dit gebeurt tussen de Schiebroekseweg en de Raadhuislaan. Het fietsverkeer kan aan de noordzijde van de weg op het daar liggende fietspad haar weg volgen. Hiervoor worden verwijsborden geplaatst. Het fietspad aan de noordzijde is overigens al in twee richtingen berijdbaar. De scholen langs de Boterdorpseweg blijven bereikbaar via de rotonde Boterdorpseweg-Zuiderparklaan.

Wanneer u meer informatie wenst dan kunt u contact opnemen met de heer Tiemen Winkel. Zijn telefoonnummer is (010) 800 4222 of (06) 4646 2898.