KNHS


Sjef Janssen legt functie als bondscoach neer
12 april 2007
Sjef Janssen

Sjef Janssen heeft de KNHS te kennen gegeven zijn functie als bondscoach dressuur senioren per direct neer te leggen. Janssen is teleurgesteld in een belangrijk deel van de top en subtop van de Nederlandse dressuurruiters van wie hij het duidelijke gevoel heeft gekregen dat zij zich niet tot het uiterste willen committeren in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2008.

Sjef Janssen staat bekend als een zeer gedreven mens. Als hij een doel voor ogen heeft, gaat hij tot het uiterste om dat doel te bereiken. In de afgelopen periode is hem duidelijk geworden dat dit niet voor iedereen op gaat. Janssen: Ik heb het gevoel dat een belangrijk deel van de topruiters niet de gepaste topsportmentaliteit heeft die volgens mijn begrip nodig is om je als team voor te bereiden op de Olympische Spelen van 2008. Dit is voor mij de reden om er een punt achter te zetten. De ruiters blijven zich te veel bezig houden met randzaken en te weinig met topsport. Ook de vele kaderbijeenkomsten en persoonlijk gesprekken hebben niet geleid tot verbetering en commitment.

Janssen zal zich nu voornamelijk richten op de begeleiding van Anky van Grunsven en een aantal potentiële teamleden die privé-trainingen volgen bij hem. Janssen wil zich samen met Anky van Grunsven blijven inzetten voor een goed teamresultaat in Hong Kong, maar niet langer in de functie van bondscoach.

De KNHS betreurt het besluit van Janssen. We hadden het gevoel dat we goed op weg waren met de voorbereiding van het team richting de Olympische Spelen in Hong Kong. Janssen heeft nieuwe impulsen gegeven aan de begeleiding van het dressuurteam en was op een zeer professionele manier bezig, laat George de Jong, KNHS directeur Topsport weten. De KNHS treedt op korte termijn in overleg met de topruiters over de te volgen route richting het EK in 2007 en de Olympische Spelen in 2008.