KPN NV

Den Haag, 12-04-2007

KPN initieert aanleg glasvezelnetwerk op bedrijventerrein De Ronde Venen te Mijdrecht
Binnenkort zal KPN bij voldoende vraag naar aansluitingen een snel glasvezelnetwerk voor ondernemers op het bedrijventerrein De Ronde Venen te Mijdrecht aanleggen. Via dit glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partner Advisor ICT Solutions en verwacht dat het eind 2007 operationeel zal zijn.

Door dit initiatief kunnen bedrijven tegen lagere kosten gebruikmaken van de aanleg van een glasvezelverbinding. De ondernemers beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur. Hiermee kunnen ze tevens voordeliger gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Ook mogelijkheden zoals online gebruik van applicaties, camerabeveiliging op afstand en bellen via breedband hebben baat bij de betrouwbaarheid en snelheid van glasvezel.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van alle aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glasvezelverbinding. Deze nieuwe ISDN-dienst test KPN momenteel onder een aantal klanten, dat er naar volle tevredenheid gebruik van maakt. Bedrijven kunnen hun huidige telefooncentrale blijven gebruiken met behoud van nummers en functionaliteiten. Zonder extra investeringen kunnen ondernemers tegen aantrekkelijkere tarieven bellen.
Ondernemers van het bedrijventerrein die interesse hebben in een glasvezelverbinding, kunnen terecht bij Advisor of bij hun accountmanager van KPN.

Over Advisor ICT Solutions Met als doel het leveren van aantoonbare toegevoegde waarde, ontwerpt, implementeert, integreert en beheert Advisor ICT Solutions totaaloplossingen op het gebied van netwerken en infrastructuur, online applicatie diensten (ASP) en software voor handelaren in bloemen en planten (Match-Online). Advisor onderscheidt zich door hoogwaardige technische kennis en ervaring, een no-nonsense werkwijze waarbij de klant centraal staat en focus op kwaliteit. Advisor is gevestigd in Mijdrecht en bestaat sinds 1985. Dagelijks werken 25 professionals aan innovatieve oplossingen en nieuwe functionaliteiten bij bedrijven door heel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.advisor.nl.