EU geeft twee miljoen scholieren gratis schoolagenda

12.04.2007 / 13:26 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Generation europe foundation

Generation europe foundation

EU geeft ruim twee miljoen Europese scholieren gratis schoolagenda

Ruim twee miljoen scholieren in de 27 EU-lidstaten ontvangen dit jaar een schoolagenda die gefinancierd wordt door de Europese Unie. Het project wordt in Nederland gecoördineerd door educatieve uitgeverij Malmberg. In ons land krijgen bijna 50.000 scholieren in het voortgezet onderwijs een gratis agenda.

De organisatie Generation Europe ontwikkelt de agenda, die deel uit maakt van een Europa-brede consumenten- en milieubewust-wordingscampagne. De agenda is bedoeld om leerlingen te helpen bij het maken van onafhankelijke en verantwoorde keuzes. Jongeren krijgen informatie over de werking van de EU, consumptie, gezondheid en milieu. De agenda bevat veel interessante feiten, cijfers en artikelen en behandelt belangrijke kwesties zoals de verandering van het klimaat en de rechten van Europese burger.

Catie Thorburn, oprichtster van Generation Europe zegt: Jongeren hebben zo veel opties, maar ze hebben de juiste informatie nodig om op basis daarvan keuzes en beslissingen te maken. De Europese Schoolagenda biedt die informatie op een leuke en onbevooroordeelde manier. Zonder neerbuigend te doen proberen we jongeren op een non-politieke en onpartijdige manier te informeren over bijvoorbeeld burgerschap, duurzaamheid en ethische verantwoordelijkheid. Dat de Europese Agenda succesvol is zien we aan de toenemende interesse van scholen.