Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Nancy Hanterink: 053-4555588

Rijden onder invloed

Enschede

Een 52-jarige Enschedeër is op woensdag 11 april omstreeks 17.00 uur aangehouden door de politie vanwege het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto op de Nachtegaalstraat in Enschede toen hij door agenten werd gecontroleerd. Op het bureau blies de man 1,47 promille op de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-046993)

Tweetal steelt trottoirbanden

Enschede

De politie kreeg op woensdag 11 april omstreeks 20.30 uur een melding dat een tweetal personen trottoirbanden zou stelen aan de Potsweg in Enschede. De politie kon ter plekke een 23 en een 14-jarige Enschedeër aanhouden. In de woning van de 23-jarige trof de politie de trottoirbanden aan. De 14-jarige kon na verhoor het bureau weer verlaten en de 23-jarige is voor verder onderzoek opgesloten. (07-047066)

Woninginbreker aangehouden

Enschede

Aan de Deurningerstraat in Enschede heeft de politie woensdag 11 april omstreeks 18.00 uur een 30-jarige woninginbreker uit Enschede aangehouden. De inbreker liep in de woning toen hij werd opgemerkt door de 18-jarige bewoner en zijn vader die aan kwamen rijden. In het tuinhuisje, waar hij zich verstopt had, kon de man worden aangehouden. De politie heeft de man verhoord en voor verder onderzoek op bureau opgesloten. (07-047012)

Man mishandelt

Enschede

De politie kreeg woensdag 11 april omstreeks 22.00 uur een melding dat er aan de Stadsmatenstraat in Enschede iemand mishandeld zou zijn. De politie trof ter plaatse een 22-jarige Enschedeër aan die zojuist door een persoon in elkaar geslagen was. Na een kort onderzoek zag de politie op de Parkweg een 32-jarige Rotterdammer die voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden terzake mishandeling en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-047080)

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Enschede

De politie zoekt getuigen van een mishandeling die op woensdag 11 april tussen 16.00 en 17.00 uur plaatsvond op een parkeerplaats bij recreatieplas 't Rutbeek. Een 32-jarige Enschedese had haar auto geparkeerd ter hoogte van de Leppeweg in Enschede om haar hondje uit te laten. Opeens werd zij aangesproken door een onbekende man. Zonder enige aanleiding werd de 32-jarige vrouw ineens geslagen waarbij zij ten val kwam. Op de grond liggend sprong de man nog eens op haar en trapte haar hierbij. Nadat hij de hond nog een trap gaf rende hij weg in de richting van de recreatieplas. Het signalement van de man luidt; - blanke man tussen de 40 - 45 jaar oud - kort stekelige haardracht - hij droeg een rode bodywarmer en een rode pet Aangezien er op dat moment meerdere mensen op 't Rutbeek aanwezig waren is de mogelijkheid aanwezig dat men getuige is geweest van deze mishandeling of dat men een persoon die voldoet aan het signalement heeft zien wegrennen. Deze getuigen worden verzocht contact opnemen met de politie Enschede, 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. 07-047026)

Mannen stelen koper

Hengelo

De politie heeft op donderdag 12 april omstreeks 03.30 uur tijdens een controle op de Dr. A. Kuyperstraat in Hengelo een 24 en een 52-jarige Amsterdammer aangehouden wegens diefstal. Toen de politie het voertuig waarin de twee reden controleerden, troffen zij een hoeveelheid koper aan. Het voertuig werd in beslag genomen en de Amsterdammers werden voor verhoor overgebracht naar het bureau. Daar werden zij voor nader onderzoek opgesloten. De politie roept mensen op bij wie in de nacht van 11 op 12 april koper gestolen is, aangifte te doen. (07-047122)

Verkeerscontrole

Hengelo

Op 10 april werd er door de politie en stadstoezicht van de gemeente Hengelo tussen 14.00 en 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in de wijken Hasseler-Es en Slangenbeek. De politie heeft in totaal 65 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de gordel, het parkeren op het trottoir of buiten de vakken en het rijden over een doorgetrokken streep. Verder werden fietsers en automobilisten bekeurd op het niet voeren van hun verlichting. (07-046729)

Hennepkwekerijen ontruimd

Enschede

De politie heeft in het kader van de Taskforce controle op woensdag 11 april op diverse locaties in Enschede hennepkwekerijen ontruimd. Aan het Acaciaplantsoen werden in een woning 192 planten aangetroffen. De eigenaar van de kwekerij, een 51-jarige Enschedeër, is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Aan de SL Louwesstraat trof de politie 100 planten aan. Een 23-jarige Enschedeër bekende eigenaar van de kwekerij te zijn en werd aangehouden. In een pand aan de Kerkstraat stonden 146 hennepplanten. Een 29-jarige Enschedeër had geknoeid met de stroommeter. Hij kon worden aangehouden door de politie en is in verzekering gesteld. Aan de Hanenberglanden troffen agenten een hennepkwekerij met 36 planten aan. De 32-jarige eigenaar uit Enschede werd aangehouden. En tot slot werd aan de Resedastraat een hennepkwekerij met in totaal 801 planten ontruimd. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de kwekerij. Essent constateerde dat ook hier geknoeid was met de stroommeter. Bij alle kwekerijen werden de planten en de apparatuur door de politie in beslaggenomen en vernietigd. Tegen de eigenaren van de kwekerijen word proces-verbaal opgemaakt.

Brandwonden door steekvlam

Haaksbergen

De politie kreeg op woensdag 11 april omstreeks 21.30 uur een melding dat aan de Broekheurnerring in Haaksbergen een 17 en een 19-jarige jongen uit Haaksbergen brandwonden opgelopen hadden. De twee probeerde het vuur in een vuurkorf met thinner beter te laten branden toen er plots een steekvlam ontstond. Hierbij raakten de 17 en de 19-jarige gewond en moesten per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-047076)


---- --